• Kaprijke

De kogel lijkt door de kerk. Volgens Kaprijks burgemeester Pieter Claeys (CD&V) komt er binnen een tijdspanne van maximaal twee jaar een veilige - zij het tijdelijke - oversteek over de expresweg ter hoogte van de Vaartstraat in Kaprijke.

Een definitieve oplossing volgt bij de aanleg van het meer dan langverwachte en ondertussen vaak besproken op- en afrittencomplex.
“Vorig jaar in juli, in volle aanloop naar de verkiezingen, opperde het toenmalige oppositiekartel rond kandidaat burgemeester Pieter Claeys op aangeven van onafhankelijk kandidaat Yves De Baets, het idee om een de brug van het Aalstgoed te verleggen en zo de aansluiting tussen de twee stukken van de Route te realiseren.  Het voorstel werd toen, door de zetelende meerderheid, als onrealistisch van de hand gedaan. We bleven echter in het project geloven en kort na de wisseling van de bestuursmeerderheid zijn we opnieuw in onderhandeling getreden met AWV,” zegt Claeys. “Aanvankelijk zonder succes. Een eventuele fietsersbrug kon enkel gerealiseerd worden binnen de contouren van het volledige op- en afrittencomplex in Kaprijke.”

Missing link
Claeys drong aan en toen er bij AWV een nieuwe verantwoordelijke voor de omvorming van de expresweg aan tafel kwam zitten trok de burgervader opnieuw aan de alarmbel. Dit keer met succes. “Nieuwe inzichten bij de wegbeheerder leidden er toe dat ze een soort noodbudget willen voorzien voor de aanleg van een tijdelijke brug over de E34/N49. De kosten worden hiervoor op een 100.000 euro geschat. Een investering die de veiligheid van de fietsers zeker ten goede zal komen. We zijn bijzonder blij dat AWV het belang van onze vraag heeft ingezien.” De brug vormt de missing link over de expresweg met de twee delen van het fietspad over de oude spoorwegbedding. Een pad aangelegd met steun van de provincie Oost-Vlaanderen. Op 5 april wordt een nieuw stukje van dit fietspad feestelijk ingefietst. “Het gaat om het deel vanaf de expresweg tot aan de Wauterstraat aan de grens met Bassevelde” vult schepen van Mobiliteit Hendrik Van de Veere (CD&V) aan.

(LK)