De firma Meyland uit Adegem is momenteel bezig met de opbouw van 3 mobiele weegtoestellen in het industriepark in Eeklo.

Nadien worden ze volledig terug afgebroken om te verschepen naar Kenia. Daar zullen ze in september toekomen, opnieuw opgebouwd en in dienst genomen worden. De 3 toestellen wegen elk 80 ton en zijn 13 meter hoog en via afstandsbediening bestuurbaar.
De weegtrechters hebben als functie het geloste gewicht van schepen te bepalen alvorens het product verder gaat in zijn productieproces. Met andere woorden: de grijperinhoud die een havenkraan in de weegtrechter stort wordt gewogen.
Wat dit project uniek maakt is dat de firma in 2017 al eens een dergelijk toestel gemaakt heeft voor dezelfde klant in Kenia. Meyland doet deze engineering, productie en montage van zowel het mechanische deel als het elektrische deel volledig in eigen beheer. Voor alle constructies wordt steevast beroep gedaan op constructeurs uit de buurt waarbij ze ook de kans geven aan nieuwe startende ondernemingen.

(PDB)