Afgelopen zondag vond de 5de editie plaats van de Ironman Nice. Voor het SMO-team stonden Michael Dewilde en Frederik De Vreese aan de start, naast 2.800 andere atleten.

Michael die al aan zijn 10de Ironman toe was, legde een goede zwemproef af en kwam als 50ste aan land. Frederik, die zijn debuut maakte op de lange afstand zwom eveneens voortreffelijk en kwam met de kopgroep uit het water. De zeer zware fietsproef van 180 km, met in totaal 44 km klimmen, zorgde voor een enorme schifting en na meer dan 6 u. wedstrijd ruilde Frederik de fiets voor de loopschoenen als 16e.
Michael volgde enkele minuten later op een 29ste plaats, ondanks een penalty van 6 min voor het te kort afsnijden van een bocht. De afsluitende marathon op de 'Promenade des Anglais' onder de brandende zon, eiste bij vele atleten zijn tol. Michael kreeg na 25 km problemen en moest de strijd staken. Frederik overtrof zichzelf en liep na een marathon van 3u15 dolgelukkig als 14de over de eindstreep, 2de in zijn leeftijdscategorie.
Het was een heel geslaagd debuut voor De Vreese maar tevens ook een afscheidswedstrijd. Het Ticket voor Hawaii laat hij links liggen en na 14 jaar competitiesport zal hij vanaf nu enkel nog te zien zijn als supporter bij triatlons.