• Bassevelde
19/12/2021

Het feestcomité van Bassevelde schrapt de traditionele Kershappening van aanstaande zaterdag, 25 december. “De aangescherpte coronamaatregelen maken het ons onmogelijk om het evenement op een degelijke, maar vooral veilige manier te organiseren” klinkt het. Vorig jaar werd het populaire evenement ook al geannuleerd.
De Kersthappening lokt elk jaar een massa volk naar het centrum van de ezelsgemeente. Een vaste afspraak zeg maar. “We kunnen er niet omheen” zeggen de leden van het feestcomité. “De coronacijfers gingen een hele tijd de verkeerde kant uit en nu waart het Omikronvariant door de regio. Daarom hebben we samen met het gemeentebestuur beslist om de kersthappening nog maar eens een jaar uit te stellen. De kerstmarkt trekt elk jaar een pak bezoekers die zich kriskras door elkaar naar de verschillende standen bewegen. Om alles in goede banen te leiden zouden we voor gecontroleerde publieksstroom, mondmaskerplicht, een CST-regeling en afstandsregels moeten kiezen. Dat is voor onze organisatie niet haalbaar. Bovendien merkten we dat er ook een aantal standhouders begonnen twijfelen om deel te nemen.
Focus op 2022
De feestcommissie van Bassevelde blijft echter strijdvaardig en blikt voor uit naar betere tijden. “We focussen ons nu op onze goed gevulde agenda voor volgend jaar”, horen we nog. Een greep uit het aanbod: een sneukeltoer, 150 jaar trein in Bassevelde, de opening van het ontbrekende stuk fietspad tussen Kaprijke en Bassevelde, de junikermis en zijn avondmarkt, het ezelen in de hof op 21 juli en de septemberkermis met het mosselsouper en de paardenkeuring. Bassevelde weet beslist waarheen in 2022.
(LK)

Geen Kersthappening volgende week zaterdag. De focus gaat nu naar 2022. (Foto: Emiel Tack)