• Sint-Laureins

Sint-Laureins is druk bezig aan de omvorming van zijn gemeentelijke en administratieve diensten. “Het is een werk van lange adem geworden die ook in de toekomst nog even zal voortduren” vertelde schepen Hugo Coene tijdens de officiële opening van wat uiteindelijk het ‘Huis van de Vrije Tijd’ is geworden.

“In 2014 waren we reeds begonnen met het opstellen van een plan voor de herlokalisatie van onze gemeentelijke diensten. Door een goede samenwerking tussen de gemeente en het Plattelandscentrum kregen we de mogelijkheid om alle diensten die met de vrije tijd van de mensen te maken hadden onder te brengen in één gebouw. Architect Luc Groosman sleutelde wat aan het pand. Hij toverde het om tot een luchtige, open en moderne accommodatie waarin zowel de sportdienst, de cultuurdienst, de toeristische dienst als de jeugddienst een plaatsje kregen. Het Sents archief vindt er eveneens zijn onderkomen.”
De ingang van het gebouw en de toegang naar de bibliotheek werden gemoderniseerd. De dienst Vrije Tijd kreeg er een open loket. De grote vergaderzaal op de eerste verdieping werd omgevormd naar een kleiner exemplaar, een eetzaal voor het personeel en een ruimte waar de gemeentelijke archivaris zijn stekje heeft gevonden. “Het behouden van het Plattelandscentrum in onze gemeente is altijd een prioriteit geweest” ging Coene verder.

(LK)