• Maldegem

Twee Maldegemnaren steunen een schoolproject in Bukavu en vragen aan iedereen om een steentje bij te dragen. Zondag 13 juni a.s.organiseren ze hiertoe een gezinsnamiddag met fietstocht (13.30u) en koffietafel (15u) op het adres Vulderstraat 2, Adegem. Vooraf inschrijven kan bij Luc Savat op 09/378.63.11

Rechtstreeks contact
Van 13 tot 24 februari 2010 gingen Luc Savat en Wilfried Crispyn een kijkje gaan nemen in de enige plaatselijke technische school in Bukavu en zagen dat de ateliers aldaar nog uitgerust zijn met materiaal van de jaren '60 van vorige eeuw.. Nochtans blijft de motivatie bij leerkrachten en de 750 leerlingen groot, maar moeten ze werken met materiaal en machines die eigenlijk in een museum thuis horen. Luc en Wilfried zijn thuis in houtbewerking en machinebouw en maakten dan ook een inventaris op van noodzakelijk basismateriaal voor de uitrusting van de ateliers hout- en metaalbewerking.

Ze hebben zich voorgenomen in zes maanden tijd voldoende middelen in te zamelen om het nodige materiaal aan te kopen.
Eind oktober zou een container met al het materiaal naar Bukavu vertrekken en wanneer de container is aangekomen, zullen ze opnieuw naar Bukavu gaan om het materiaal vakkundig te installeren en de leerkrachten in te wijden in het gebruik en onderhoud van de machines. Voor het verzenden van het materiaal en aankoop van de container is een bedrag nodig van circa 30.000 euro. Luc en Wilfried dragen hun reiskosten volledig zelf. Gans het project ter plaatse is in de (goede)handen van de Broeders Van Liefde (Stropstraat, Gent).
Wie wil bijdragen kan een gift storten naar Caraes NGO op nr. 445-9628121-62 met vermelding"Amani Bukavu".Vanaf 30€ krijgt men een fiskaal attest. Alle giften worden zonder administratiekosten integraal aangewend voor dit project van Wilfried en Luc.