• Eeklo

Veldbloemen in onze omgeving, waar zijn ze gebleven? Ze creëren voor iedereen een zomerse kleurenpracht en zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Vele soorten insecten, vlinders en in het bijzonder de bijen, maar ook vogels en andere soorten fauna winnen erbij.

De Landelijke Gilde Eeklo in samenwerking met de Milieuraad Eeklo organiseert opnieuw een verdeling van bloemenzaadmengsel. Voor particulieren springt de Milieuraad Eeklo bij en worden gratis zakjes inheems veldbloemenmengsel aangeboden. Er wordt een informatieavond georganiseerd waarop al meteen een deel van de bloemenzaadzakjes ter beschikking zullen zijn. Iedereen is van harte welkom op dinsdag 26 maart 2019 om 19.30 uur in de halfronde zaal van het stadskantoor (Industrielaan 2).
Kan je niet aanwezig zijn? Je kan de zakjes ook ophalen op zaterdag 30 maart te Kleemhoek 1a, Eeklo of geef jouw naam, adres en oppervlakte die je wenst in te zaaien door aan secretaris Landelijke Gilde Eeklo: Antoine Bassier via l.gilde.eeklo@gmail.com. Vanaf 27 maart zijn de zaden ook te verkrijgen aan de balies van het Stadskantoor (Industrielaan 2), STIP (Molenstraat 36) en Stadhuis (Markt 34).
Meer info: Omgevingsambtenaar Ben Caussyn (09 218 28 36 – ben.caussyn@eeklo.be)
Schepen van milieu Bob Dhaeseleer (0486 44 44 90 – bob.dhaeseleer@eeklo.be)

(PDB)