• Aalter
18/06/2018

Alle Aalternaren kunnen opnieuw met z’n allen samen de WK-matchen van de Rode Duivels op (zeer) groot scherm volgen. Dit keer niet naast het gemeentehuis maar op de speelplaats van de middenschool van het Emmaüsinstituut.
Opnieuw zorgt Aalter voor een stunt en steekt het de omringende gemeenten de loef af door voor het grootste scherm van de streek te zorgen.

De Crem achterna ?

Vorig jaar haalde burgemeester De Crem het nationaal nieuws door een reuzenrad naar Aalter te halen. Zijn voorbeeld werkt blijkbaar aanstekelijk  bij zijn inwoners. Dit keer haalt Aalter opnieuw het nieuws door met het grootste reuzenscherm uit te pakken waarop alle matchen van de Rode Duivels zullen te zien zijn.
‘Er komt inderdaad een gigantisch scherm van 25 vierkante meter, meteen het grootste in het Meetjesland’, geeft organisator Peter De Poorter fier mee. ‘Dit is bijna vergelijkbaar met een cinemascherm in Kinepolis Gent ! Het Botha WK dorp opent telkens één uur voor de aftrap en DJ’s van Radio Max zullen instaan voor de muzikale omlijsting. Dankzij onze samenwerking met Jupiler en Coca-Cola zijn we trouwens ook in staat om honderden Rode Duivelsgadgets weg te geven. De toiletten zijn gratis en voor de catering werkten we uitsluitend samen met Aalterse mensen.’
De organisatoren zorgden ook voor een afgebakende kidszone en de toegang is volledig gratis. De opbrengst van de organisatie gaat naar het goede doel en de aanleg van een kunstgrasveld voor Eendracht Aalter.

(Ives Boone/Piet De Baets)