• Maldegem

Op zondag 18 november zullen Sporthal Meos te Maldegem 700 dansers deelnemen aan de Nationale Discowedstrijd voor solo’s, duo’s, small groups en grote formaties (tot wel 40 dansers) in alle leeftijds- en niveaucategorieën.

Deze wedstrijd wordt door de Eeklose dansschool S-pression samen met Danssport Vlaanderen georganiseerd. Voor S-pression nemen 50 dansers (een recordaantal) deel aan deze wedstrijd.
Discodans is momenteel bezig aan een sterke revival. De sfeer van toen komt terug zij het op moderne muziek en moderne beats, met moderne discokostuums als outfit én met heel veel nieuwe dans- en spectaculaire acrobatietechnieken. Ook bij S-pression stellen ze vast dat er veel interesse is voor discodans.
De aantrekkingskracht van disco zit hem in de vrij eenvoudige basispassen voor beginnende wedstrijddansers, in de muziek die heel uitnodigend is om te bewegen en in de hele ambiancesfeer die disco uitstraalt en mensen verbindt met toegankelijke muziek voor het publiek. Het is dus niet anders dan de jaren ‘60!
Podiumplaatsen op deze wedstrijd garanderen deelname aan het Vlaams en Belgisch Kampioenschap Discodansen die later op het seizoen worden georganiseerd.
De wedstrijd start om 9u30 en eindigt om 19u30. Binnenkomen is gedurende de hele dag mogelijk. Ticketprijs: slechts  5euro.

(PDB)