• Maldegem

Sinds begin vorige week is de hoofdzetel van dienstencheque-onderneming Home Solutions gevestigd in een mooi pand langs de Handelskilometer in Maldegem. “Op deze locatie kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn”, zegt zaakvoerster Carine Colmann (38).
Na een vijftal jaar haar dienstencheque-onderneming bij haar thuis in de Begijnhoflaan gerund te hebben, verhuisde Carine haar zaak in 2014 naar een nieuwe locatie in het appartementsgebouw op de Maldegemse markt. Van bij het begin scheert ze hoge toppen met haar dynamische dienstenchequebedrijf en in november 2017 opent ze een tweede filiaal langs de N9 in Waarschoot. “Ons kantoor op de markt in Maldegem werd wat te klein”, vertelt Carine. “Bovendien waren we er niet altijd goed bereikbaar. Tijdens de maandagmarkt, de kermisweken en de periode van de ijspiste was het voor onze klanten niet altijd evident om een parkeerplaats te vinden. Op onze nieuwe locatie langs de Koning Leopoldlaan komt daar verandering in. Daar kunnen klanten steeds gemakkelijk parkeren en beschikken we over ruime afzonderlijke kantoren waar we zowel met onze medewerkers als met onze klanten discreet kunnen overleggen.” Home Solutions is hét adres bij uitstek voor kwalitatieve poets-,strijk-, boodschappen- en kookhulp met dienstencheques. Een markt die momenteel sterk groeit. Zo groeide de vraag naar strijkhulp enorm, zodat ook het strijkatelier van Home Solutions nood had aan uitbreiding. “Wij streven er nog altijd naar om de strijk binnen de 48 uur klaar te krijgen. Dit is uitzonderlijk anders tijdens drukke piekmomenten”, zegt Carine. Veel gezinnen met twee voltijds werkende ouders hebben het vandaag de dag heel druk en zijn maar al te blij dat ze wat van hun huishoudelijke taken uit handen kunnen geven. Op die manier creëren ze meer tijd voor hun gezin en genieten ze in deze hectische tijden van meer quality time.

Fiscaal gunstregime

Bovendien is het systeem van dienstencheques heel voordelig. “Momenteel geldt er een belastingvermindering van 2,70 euro per dienstencheque. Een dienstencheque van 9 euro kost in werkelijkheid dus maar 6,30 euro. Dit fiscaal gunstregime blijft geldig tot aan 155 dienstencheques per persoon per jaar”, aldus zaakvoerster Carine Colmann. Voor zelfstandigen richtte Home Solutions een bijbedrijf op dat zonder dienstencheques werkt. Ook drukbezette ondernemers kunnen voor het poetsen van hun kantoor, kabinet of winkel dus een beroep doen op Home Solutions. “Wanneer alles op zijn plooitjes gevallen is, zullen we onze klanten en medewerkers uitnodigen op een gezellige officiële opening”, besluit Carine.

(Michel Wijne)