• Eeklo

Voor het traditionele kermiscriterium dat deze week donderdag 11 juni in Eeklo-centrum plaatsvindt na de jaarmarkt, wordt de deelname van o.m. Frank Vandenbroucke en Iljo Keisse aangekondigd.

Toch twee blikvangers die dit criterium voor beroepsrenners en eliterenners zonder contract attractief en publicitair veel volk kunnen bezorgen.
Vandenbroucke blijft populair en trekt ondanks zijn dubieus rennersverleden nog steeds de massa, en streekrenner en Gentse 6-daagse winnaar Iljo Keisse mag weer beperkt koersen in afwachting dat zijn dopinghistorie een definitieve oplossing krijgt.
Nemen verder ook deel: ex-prof Patrick Cocquyt uit Oosteeklo die het winnen nog niet is verleerd, samen met zijn vriend Franky Van Oyen, samen uitgesproken kandidaten voor weer een overwinning in eigen streek.
Andere opmerkelijke deelnemers zijn: Jurgen Foré, Davy Rauch, Kristof Van De Gejuchte, Dries Ingels, Nico Savat en good old Mario Lammens. Voorts zijn er heel wat streekrenners van de partij: Manuel De Naeghel, Maarten De Muynck, Pedro Sabo, Patrick en Mathias Buysse.
Er zullen zelfs een aantal buitenlanders van de partij zijn.
Op de valreep raakte bekend dat ook Steven Thijs, kampioen Van België tijdrijden EZC en winnaar van het criterium 'Roger de Vlaeminck 60' in 2007, zal deelnemen.
De koers begint om 17.30 u en het gesloten parcours loopt langs de Stationsstraat, Markt, Boelare, Blommekens en terug, of 25 ronden van elk 2,8 km.
Aankomst rond 19.10 u tegenover de Kredietbank. Inkom gratis.

JAARMARKT
De Jaarmarkt vindt eerder die dag plaats van 8 tot 12.30 uur. De kramen staan opgesteld op de N9, tussen het kruispunt met de Boelare en het Krügercomplex. Er is geen veemarkt in de Boelare, maar er is wel een tentoonstelling gepland van oude tractoren.