• Maldegem
19/09/2021

Reeds voor de vierde keer gaat op zondag 3 oktober het evenement EYE HOPE 2021 door in het Sint Annapark te Maldegem.
MM4eye hope is een must voor elkeen die houdt van paarden en het goede doel een warm hart toedraagt.. Op het programma staat een groot men-evenement voor zowel traditie- als recreatiekoetsen. Er zijn talrijke randactiviteiten: de minipaardjes, ponyritjes of een wandeling door het centrum met de paardentram. Dressuurruiters en hoornblazers zorgen voor de sfeer. Een koetsendemonstratie vormt een van de hoogtepunten. Een ontbijt (vanaf 9 u.), tapas, barbecue (om 12 en 18 u.) en pannenkoekenfestijn zorgen ervoor dat u geen honger hoeft te hebben. Een glaasje aan de bar en keuvelen met de paardenvrienden is na een jaar afwezigheid een welgekomen genot. De totale opbrengst gaat naar de Eye Hope Foundation. Inschrijven kan via maldegemment@hotmail.com.

Erfelijke aandoening
De Eye Hope Foundation werd opgericht in mei 2016.
Victor, de kleinzoon van Dr. Ludo Vanden Bussche en Dr. Marianne Van de Kerckhove kreeg de diagnose van het syndroom van Wolfram, een zeldzaam erfelijke aandoening die 1 op 500.000 kinderen treft en waarvoor tot dan toe geen behandeling voor bestond.
Je bent een gezond kind van zes jaar, je krijgt diabetes, je wordt blind, je wordt doof, je hebt evenwichtsstoornissen en je levensverwachting is niet hoog.
Ludo en Marianne hebben besloten om deze negatieve ervaring om te zetten in een positief verhaal en hebben de Eye Hope Foundation opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting.
Reeds 5 jaar steunen zij wetenschappelijk onderzoek waardoor een behandeling voor Victor en zijn lotgenootjes kan gevonden worden. Basisresearch van zeldzame ziekten wordt noch door de farma-industrie, noch door de wetenschappelijke fondsen als een prioriteit gezien en financiering moet dus gestimuleerd en gedragen worden door o.a. goede doelen.
Info: www.eyehopefoundation.org.
(PDB)