Voor enkele leden van de ISCE zijn het hoogdagen. Vrijdagmorgen vertrokken ze op Zaventem naar Pune in India om er deel te nemen aan het WK Roll Ball. Roll Ball is een vrij jonge sport die in 2003 in het Indiase Pune werd uitgevonden door sportleraar Raju Dabhade. Roll Ball wordt gespeeld in teams van 6 en het is de bedoeling om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Simpel uitgelegd: een soort handbal, maar dan op rolschaatsten.

‘De bal ging nog al op een speciale manier aan het rollen’, vertelt manager Conny Vervynck. ‘DIMS, een Belgische speciaalzaak voor Inline skates en skeelers werd gecontacteerd door de Roll Ball Federation of India. Zij namen op hun beurt contact op met speed skater Frank Fiers, één van de medestichters van onze club en werelduurrecordhouder speed skating . Zo kwamen we te weten dat de Indiase organisator 8 Belgische inline skaters wilde uitnodigen op het WK in Pune.’

Unieke ervaring

De sfeer zat er vrijdagmorgen op Zaventem al goed in bij de delegatie van ISCE. ‘De organisator betaalt alles. We zullen er een week verblijven in een Commonwealth-hotel in Pune, in de buurt van Mumbai. We hebben 3 maanden kunnen trainen voor deze speciale wedstrijd’, klinkt het enthousiast bij de inline skaters. ‘Normaal gezien zijn we gespecialiseerd in inline hockey, maar we denken wel dat we ons mannetje zullen kunnen staan in deze speciale discipline, zeker qua schaatstechniek zullen we niet moeten onderdoen. Alle mensen van ons team staan al van jongs af aan op rolschaatsen, skeelers of schaatsen’, aldus de gemotiveerde kerels van ISCE. De 8 leden van ISCE staan voor enkele zware dagen. ‘We zullen er 3 wedstrijden per dag moeten spelen. In totaal nemen er 22 landen deel aan dit WK.’ Manager Conny Vervynck heeft er vertrouwen in. ‘Toch hoop ik dat onze skaters deze zware week niet onderschatten!’(Michel Wijne)