• Maldegem
23/11/2009

Het mag gezegd worden: vrijdag 13 november 2009 zal vanaf nu de geschiedenis ingaan als een memorabele dag voor vzw VAN-R. De oud-leidingsvereniging van Chiro Vannoes haalde toen niemand minder dan Johan Verminnen naar de Kleitse kerk. En de aanwezigen hebben het geweten: hij is nog steeds één van de beste Vlaamse chansonniers van deze tijd, alsniet de beste...
Vzw VAN-R, de oud-leidingsvereniging van de Kleitse Chiro, greep de gelegenheid van Kleit kermis aan om met een grote klapper uit te pakken. Kwestie van enerzijds de winterkermis een oppepper toe te dienen en anderzijds de eigen vereniging wat bekender te maken bij het grotere publiek. En Johan Verminnen was daar blijkbaar de ideale persoon voor want niet minder dan 300 man kwam naar de Kleitse kerk afgezakt om van zijn optreden in het kader van zijn tournee 'SoloZeiler' mee te genieten.

VAN INTIEM TOT PLEZANT
En genieten was het. Verminnen bracht een mooie mengeling van nieuwe en minder bekende nummers afgewisseld met oude, bekende nummers. Bovendien werden de aanwezigen meegesleurd in de emotie van het Vlaamse lied, van zeer intiem tot puur amusement en plezier. Het unieke kader van de kerk voegde nog net dat tikkeltje extra mysterie toe aan het hele optreden. En dat de akoustiek in een kerk meestal te wensen overlaat, daar merkten de aanwezigen niets van.

STAANDE OVATIE
Aan het eind van het tweede deel van zijn optreden zong Verminnen heel uitzonderlijk het nummer 'Café De Reisduif', over het café van Leon in Hansbeke. Leon, die onlangs overleed, werd in de Kleitse kerk zelfs persoonlijk gegroet door de grote Verminnen. Een eenvoudig maar prachtig gebaar waar de aanwezigen stil van werden vooraleer een oorverdovend applaus losbarstte. Gezien de staande ovatie deed hij er zelfs nog een extra bisnummer bovenop.

MERCI
De reacties na het optreden van Johan Verminnen waren unaniem positief. Via deze weg wil vzw VAN-R iedereen bedanken voor hun aanwezigheid. En een speciaal dankwoordje wordt gericht naar het kerkbestuur, het Kleitse feestcomité en Chiro Vannoes.