De Kaaifeesten krijgen dit jaar op vrijdagavond een nieuwe look. De organiserende dekenij 'Steunt Elkander' vond dat de plaatselijke jeugd meer bij de Kaaifeesten moest betrokken worden. 'Daarom namen wij contact op met de Eeklose jeugdraad en op vrijdag 2 oktober gaat de 'Nacht van de Jeugd' door. Het programma voor die avond omvat eerst de uitreiking van enkele 'Jong Geweld Awards ' met aansluitend een fuif', zo kondigt organisator Michel Vyncke aan.
'Onze kermis was te weinig gericht op de eigen jeugd. In samenwerking met de jeugdraad werd daarom het programma op vrijdagavond aangepast.', zegt Michel Vyncke.

'We willen de jonge mensen ook bij de Kaaifeesten betrekken.' Jeugdconsulent Sander De Smet legt uit wat er tijdens de 'Nacht van de Jeugd' te gebeuren staat. 'De Eeklose jeugdraad wil kinderen en jongeren tot 25 jaar en organisaties die werken met die doelgroep in de bloemetjes zetten omwille van hun verdienste. Op het podium van de Kaaifeesten worden daarom op vrijdag 2 oktober prijzen uitgereikt voor het Jong Geweld van 2009. Er zijn vier categorieën waarin prijzen kunnen gewonnen worden: event, personality, music/dance en art. In elk van deze vier categorieën zijn er telkens vier genomineerden. Event en personality bekronen prestaties en realisaties van het voorbije jaar. In de andere twee categorieën konden jongeren en kinderen zich kandidaat stellen voor iets waar ze echt trots op zijn. De jury; die bestond uit het dagelijks bestuur van de jeugdraad, hield uiteindelijk in elke categorie vier namen over. Via de website www.eeklo.be/jonggeweld kan er vanaf 10 september gestemd worden. De jury van de jeugdraad zelf en een persjury kennen ook punten toe. Uiteraard kan er dan ook door het publiek op de avond zelf gestemd worden. Wie uiteindelijk na de internetstemming, de deliberatie van de persjury en de jeugdraadjury en de stemming door het publiek op de avond zelf het meeste punten haalt, wint een 'Jong Geweld Award'. De winnaar in elke categorie krijgt een geldprijs van 150 euro. Vanaf nu kunnen de kandidaten er alles aan doen om volk achter zich te scharen via de internetstemming en de stemming op de avond zelf', geeft Sander De Smet nog mee. De Jong Geweld-show en uitreiking van de prijzen vindt plaats op Kaaikens kermis in de feesttent op vrijdagavond 2 oktober om 20u. Aansluitend is er nog een fuif met enkele bekende namen zoals Pat Krimson. Vóór 21u. is er gratis toegang, nadien bedraagt de inkomprijs 5 euro.