Lani Spiessens (11), gymnaste van Gymclub Altis Eeklo zit in het zesde leerjaar aan de Vrije basisschool De Ark in Maldegem. Vorige week nam ze in Tokyo deel aan het grootste internationale event voor trampoline, het wereldkampioenschap tumbling voor jongeren tussen 11 en 18 jaar, met meer dan 800 gymnasten uit 40 landen. Ze eindigde op een vijfde plaats als eerste Belgische.

Lani leverde in de finale een knappe eindeloze reeks dubbele salto’s af met volledige schroef op het einde! Wie enkele spectaculaire beelden van Lani’s topprestaties wil zien raadpleegt haar blog: https://lanitokyo.blogspot.com/
Lani legt uit: “Tumbling is een aaneenschakeling van spectaculaire turnoefeningen. Op een 25 meter lange verende baan wisselen salto’s, fliks en schroeven elkaar af. Ik ben zelf in 2012 met kleuterturnen begonnen, ondertussen al 7 jaar geleden. Ik kon al heel wat Vlaamse en één Belgische titel verzamelen, en ben trots dat ik nu ook mocht deelnemen aan deze wereldkampioenschappen. Met de steun van trainers Bavo Toremans, Jente Bontinck en Rani De Geest hebben we hard getraind om zover te geraken.”
Voor Lani was dit de eerste maal dat ze kon deelnemen aan het WK voor jongeren. Ze is dan ook fier dat ze voor de 1e keer al geselecteerd was.  “Ik ben ongelooflijk trots met dit resultaat!. Mijn droom is werkelijkheid geworden!” zegt Lani nog.

Ontvangst met erehaag
Deze week donderdag om 13u15 wordt Lani terug op school verwacht en daar zullen fiere leerlingen, leerkrachten, directie, ouders en grootouders haar met een erehaag ontvangen. Alle leerlingen van de bovenbouw zullen gekleed zijn in zwart, geel of rood. Daarna volgen enkele toespraken en ook haar klasgenoten hebben enkele tekstjes en naamgedichten geschreven.

(PDB)