Op zaterdag 19 mei was heel de wereld getuige van het sprookjesachtige huwelijk van de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36) met de Britse prins
Harry (33). Een paar dagen later, op 22 mei, verscheen Meghan op een tuinfeest voor de 70ste verjaardag van kroonprins Charles met oorbellen van de Belgische juwelenontwerpster Vanessa Tugendhaft (38).

Sindsdien viel heel de wereld voor de elegante diamanten roosjes in de oren van de bevallige hertogin van Sussex. Later bleek dat Meghan ook een ring (op haar duim) en zelfs de halsketting uit de collectie van ontwerpster Vanessa Tugendhaft draagt.

In Vlaanderen wordt deze prachtige en elegante collectie exclusief verdeeld door Juwelen Huysman, die de vraag nu nauwelijks kan volgen.
“We zijn al een tiental jaar verdeler van dit exclusieve merk”, vertelt Hildegarde, samen met zus Katrien de drijvende kracht achter de bekende Eeklose juwelenzaak in de Stationsstraat. “Maar nooit hebben we zo’n overweldigende aandacht gekend. Via onze webshop was er vorige week zelfs een bestelling uit Australië…”
“Het geheim zit hem volgens mij in de elegantie, de discretie en de hoge graad van afwerking”, aldus Katrien Huysman, samen met haar zus steeds op zoek naar nieuwigheden in de markt.
“We proberen altijd trendsettend uit de hoek te komen. Het is dan ook leuk om een collectie die je zelf al jaren verdeelt plots internationaal te zien doorbreken. Het bewijs dat we goed bezig zijn.”
De laatste tijd leggen ze bij juwelen Huysman ook de focus op eigen ontwerpen. Zo is er zelfs een heuse Huysman-lijn in de maak.