• Eeklo

Het hoogtepunt van de Kaaifeesten is hun Grootste Rommelmarkt van Vlaanderen met 1.333 standhouders (uit de 10 provincies van ons land) en 30.000 bezoekers tot uit Nederland en Frankrijk.

De laatste 3 edities waren de weergoden hen niet gunstig gezind. In 2016 regende het de hele dag pijpestelen, ook in 2017 bleef het niet droog en vorig jaar was het ijzig koud met veel wind. Dit slechte weer heeft een nefaste invloed op de publieke opkomst en ook veel standhouders blijven bij regenweer liever thuis. Elke rommelmarkt heeft goed weer nodig, ook deze op ’t Kaaiken.
De rommelmarkt op ’t Kaaiken op de eerste zondag van oktober niet alleen de grootste, maar ook één van de gezelligste. In de vele smallere straten kunnen de standhouders hun wagen meestal niet bij hun stand houden, maar dat kader zorgt wel voor extra gezelligheid. Ook zorgt de vele animatie op de markt voor extra sfeer: zo zal er dit jaar een fanfare van 15 personen, die enkel bestaat uit doedelzakspelers en trommelaars door de straten van de markt trekken, naast andere groepen en ballonplooiende clowns.
Een grote volksverhuizing brengt ook een groot parkeerprobleem met zich mee: vele extra parkings zijn voorzien om hier een oplossing aan te bieden. Het gebruik hiervoor van weilanden en velden hangt natuurlijk ook af van het weer: bij hevige regenval zijn verschillende ervan niet bruikbaar.
Daarom raden wij iedereen aan om te parkeren in de industrielaan, daar kan gebruik gemaakt worden van de parkings van verschillende bedrijven. Een pendelbus brengt u vervolgens tot aan de ingang van de rommelmarkt in de Zandstraat ter hoogte van de Broeders van Liefdestraat. De prijs voor de parking bedraagt 2 euro en alle inzittenden mogen vervolgens gratis gebruik maken van de pendelbus.
Er zijn momenteel 1.120 standhouders ingeschreven, er zijn dus nog een aantal plaatsen vrij. Inschrijven kan via www.kaaiken.be.
Voor inlichtingen: 0476/46.30.92.
Hopelijk kan iedereen dit jaar verwelkomd worden onder een stralende zon.

(PDB)