Tijdens het eerste weekend van oktober gaan opnieuw de Eeklose Kaaifeesten door. De gebuurtedekenij 'Steunt Elkander' slaagde er andermaal in een gevarieerd feestprogramma samen te stellen. 'Wij trachten voor elke leeftijdsgroep activiteiten aan te bieden, dit ofwel gratis ofwel aan een belachelijk lage prijs', zegt deken André Dellaert die trots kon aankondigen dat zijn feestbestuur uitgebreid werd met Ronny Van Poucke en Omeer Dobbelaere.
'Na een evaluatie van de editie 2008 hebben we enkele aanpassingen aangebracht aan het feestprogramma maar vooral ook behouden wat goed was', aldus André Dellaert. 'De jeugd kan zijn hart ophalen op vrijdagavond 2 oktober tijdens de 'Nacht van de Jeugd' waar eerst de Eeklose jeugd in de bloemetjes wordt gezet bij het uitreiken van de Jong Geweld Awards, dit in samenwerking met de jeugdraad. Vervolgens is er die avond een fuif met bekende deejays waaronder Pat Krimson. Op zaterdagnamiddag 3 oktober komen de allerkleinsten aan bod.

Om 14u. gaat de gratis M&M kindershow door. Na afloop krijgen de kinderen nog een geschenk. Het grote publiek krijgt op zaterdagavond dan optredens voorgeschoteld van grote namen zoals Bart Kaell, Willy Sommers, Wim Ravell en de plaatselijke Nicky Bandera. Ook op zondagavond 4 oktober hebben we terug de grote namen naar Eeklo gehaald: Laura Lynn, Danny Fabry, Nic Caan en Danny Brendo. Zowel op zaterdagavond als zondagavond is de toegang gratis. Tijdens geen enkele andere plaatselijke kermis worden zoveel artiesten gratis aangeboden. Een frisdrank en een pintje kosten hier slechts 1,5 euro en ook dat is uniek. De Kaaifeesten zijn natuurlijk het best gekend vanwege onze rommelmarkt op zondag. We hopen dit jaar op goed weer zodat we onze reputatie van grootste rommelmarkt van Vlaanderen eer kunnen aandoen. Op maandagmiddag 5 oktober hebben we dan aan de senioren gedacht', gaat André Dellaert enthousiast verder. 'Dan zijn er optredens van Dirk Bauters, Vanessa Chinitor, John Larry en buikspreker Mister Boullart. Voor de prijs van 2,5 euro krijg je de hele namiddag entertainment aangeboden, boterhammen en twee tassen koffie inbegrepen. Kaarten voor deze maandagmiddag kunnen nog bij mij afgehaald worden. We kunnen slechts plaats bieden aan vijfhonderd mensen en reeds driehonderd kaarten zijn de deur uit. Op maandagavond tenslotte is er ook nog een blijspel waarbij de Eeklose actualiteit in een ander daglicht wordt gesteld. De Kaaifeesten zijn er dus andermaal voor iedereen en aan zeer democratische prijzen', besluit André Dellaert.