• Kaprijke
05/12/2021

Elke zaterdagvoormiddag vindt de boerenmarkt plaats aan het Oud Stadhuis in Kaprijke. Het hele jaar door ben je er tussen 9.30 uur en 12.30 uur welkom voor heerlijk brood, verse groenten en fruit, zuivel, bloemen, koffie, lokale biertjes en allerlei andere artisanale producten.
In Kaprijke wordt de boerenmarkt hoog in het vaandel gedragen. Producenten en consumenten streven samen naar lokaal, duurzaam en kwalitatief eten, een eerlijke prijs voor de landbouwers en een levendig dorp met toekomst. Het persoonlijke (en veilige) contact tussen de makers en kopers zorgt voor een gezellige sociale cohesie, welgekomen tijdens deze donker wordende dagen.
Daarnaast vinden activiteiten plaats op de boerenmarkt. Zo is er op 11 december een speciale kersteditie. Makers en creatievelingen zullen er die dag hun kerstcollectie aanbieden voor de eindejaarsinkopen van de bezoekers.
Om de boerenmarkt en het belang van de korte keten blijvend in de kijker te plaatsen, wordt een persmoment georganiseerd in aanwezigheid van Kaprijkse burgemeester Pieter Claeys. Dat moment vindt plaats op zaterdag 4 december om 9.30 uur aan het Oud Stadhuis. U bent hierop als perscontact van harte uitgenodigd.
(PDB)