• Eeklo

In de nasleep op het ontslag van minister Joke Schauvliege werd in het ochtendprogramma “Bij Debecker” vorige week woensdag nagepraat over wat toen nog een zeer actueel item was.

Karolien Debecker las hierbij enkele via sms binnengekomen reacties af en citeerde daarbij de naam van Dirk Van de Velde, zonder verdere uitleg over de persoon.
Een verontwaardigde huisdokter en ex-schepen Dirk Van de Velde hoorde pas later van familieleden dat zijn naam genoemd was en legde prompt klacht neer. Hij wist immers van niets, had geen enkele sms verstuurd, laat staan kritiek geuit tegen zijn CD&V-collega Joke Schauvliege, die hij uiteraard zeer goed kent.
Taptoe heeft het programma eens herbeluisterd en noteerde enkele zinnen uit het sms-berichtje van die zekere Dirk Van De Velde: “Mevrouw Schauvliege is geen slecht mens maar ze weegt gewoon erg licht, …een braaf partijsoldaatje….,  ik zie ze liefst niet terugkomen als minister…”.
Nogal logisch dat de Eeklose ex-schepen met dergelijke kritiek op zijn partijgenote niet in verband wil gebracht worden.
“Ik vind het zéér vervelend omdat zelfs een familielid dit citaat aan mij toeschrijft...”, schrijft Van de Velde in zijn klacht. “Het is onprofessioneel op de radio een persoon te citeren wetende dat er in Vlaanderen minstens 100 mensen diezelfde naam dragen… Zo word ik zéker verdacht, want ik woon op een boogscheut van Evergem (15 km), waar Joke Schauvliege thuis is, ik ben eveneens bij de CD&V aangesloten en ben jarenlang schepen geweest, de jongste zes jaar bevoegd voor milieu. Door de dwaasheid van de programmaverantwoordelijken moet ik me nu verantwoorden voor een citaat dat niet van mij komt.”
En hij besluit: “Ik hoop op een juiste reactie en daaronder versta ik een rechtzetting of een verduidelijking.”
En dan heeft een andere naamgenoot uit Eeklo nog het geluk dat hij ‘Luc’ noemt (de huidige burgemeester)…

(PDB)