• Meetjesland

RESOC Meetjesland, Leiestreek en Schelde heeft unaniem een nieuwe voorzitter aangesteld. Burgemeester van Maldegem, Johan De Roo, heeft na 5 vijf intensieve jaren van sociaal-economische streekontwikkeling het voorzitterschap van RESOC op eigen initiatief overgedragen aan Koen Loete, burgemeester van Eeklo.

Van bij de opstart van het RESOC heeft burgemeester De Roo deze organisatie met vaste hand geleid in zijn streekbeleid en werking. De beslissing is volgens de burgemeester ingegeven vanuit het perspectief dat hij de weg wil vrijmaken voor een jongere generatie. Koen Loete zal het roer nu overnemen en RESOC Meetjesland, Leiestreek en Schelde verder haar koers kan laten varen binnen haar decretale opdracht.
RESOC Meetjesland, Leiestreek en Schelde staat voor Regionaal Economisch Sociaal Overlegcomité en werkt rond de sociaaleconomische streekontwikkeling in de brede zin van het woord. Hierbij staat economie en arbeidsmarkt natuurlijk centraal maar er zijn ook raakvlakken met diverse andere domeinen zoals ruimtelijke planning, mobiliteit, toerisme, opleiding en onderwijs, milieu en duurzaamheid, enzoverder.
De basis voor deze integrale streekontwikkeling werd reeds vorig jaar opgetekend in een 'Streekpact' dat de langetermijnvisie voor de regio vastlegde voor zes jaar en werd gerealiseerd onder de leiding van burgemeester De Roo. Dit Streekpact loopt tot 2013 en werd bekrachtigd door zowel de provincieraad als de gemeenteraden vanuit het RESOC gebied bestaande uit 17 gemeenten zijnde Aalter, Assenede, Deinze, De Pinte, Eeklo, Gavere, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Maldegem, Nazareth, Nevele, Sint-Laureins, Sint-Martens-Latem, Waarschoot, Zomergem en Zulte.