Het Koninklijk bezoek aan Maldegem heeft meerdere facetten en anekdoten uit (en van) deze gemeente onder de spotlights gebracht. Zo onder meer dat voor hem een speciale zetel was gereserveerd op vraag van het protocol dat verkeerdelijk dacht dat het te lang rechtstaan op de receptie voor de man te lastig zou kunnen  zijn. Saskia Vermeire van Konforta had voor een koninklijke relaxzetel gezorgd maar kon hem achteraf onverrichterzake terug meenemen. De koning stond al die tijd (30 minuten) recht.

Zijzelf was op de receptie in het nieuwe sportcomplex Meos uitgekozen samen met 170 andere gelukkigen omdat ze juist die dag jarig was. Ook Miek Vyncke (ondertussen sportgeneesheer)  was  als topsportster eveneens onder de genodigden.
Saskia en Miek zijn twee leidende figuren in de succesvolle Maldegemse club ACME (Atletiekclub Meetjesland). Saskia als enthousiaste sponsor sinds 2004. Miek begon er als jong lid en haalde er een indrukwekkend palmares:  4-voudig wereldkampioen en 3x Europees kampioen duathlon, won 2x de crosscup in het Belgisch Kampioenschap en was verder ook zeer succesvol in het veldlopen. Een echt toptalent dus. Een van de redenen waarom ze dus mee in het hoge gezelschap op de receptie aanwezig mocht zijn.
En onze Koning was echt wel geïnteresseerd in haar carrière. Hij feliciteerde haar en vroeg nadere uitleg over de discipline duathlon. Een ijverige Miek Vyncke verschafte een aandachtig luisterende koning alle gevraagde uitleg.
Saskia: De koning wenste mij óók proficiat met mijn verjaardag. Hij vroeg of het ongeveer 25 lentes waren? Ik repliceerde dat het er spijtig genoeg al wel wat meer waren. Waarop hij antwoordde:” Wacht maar tot het er 80 zijn.”
De receptie duurde welgeteld 30 minuten. Voor Saskia weer een onvergetelijke Koninklijke ervaring, nu ze in 2000 al eens uitverkoren werd als één van de vrouwelijke ondernemers onder de 40 jaar  om in het gezelschap van Philippe en Mathilde te dineren in het Provinciehuis te Gent.
Saskia was verleden week terug niet uitgesproken over haar ervaring in dit koninklijk gezelschap.
“Vooraf kregen de genodigden een speech van ½ uur waarin werd uitgelegd wat er wel en niét mocht tijdens het bezoek. Vb : geen hand geven, geen vragen stellen, aanspreektitel, enz…
De Koning had 2 bodyguards mee en de Koningin een persoonlijke assistente.”
“De ganse organisatie verliep perfect, alles werd in goede banen geleid door Rita Verleye, de secretaresse van de burgemeester”.
Tenslotte nog een weetje over Konforta zelf: deze zaak met Saskia aan de leiding is de laatste tijd uitgegroeid tot een grote interieurzaak waar ook de gewone man zijn gading vindt. Konforta levert voor grote projecten, o.a. de ambassades               van Luxemburg, Canada en Bolivië, aan nieuwe exclusieve woonprojecten zoals H2O in Brussel maar ook buitenlandse projecten. De vele Italiaanse merken in de winkel slaan duidelijk aan. Konforta vindt men langs de Industrielaan, 9B te Maldegem
 (PDB)