• Zomergem

Het Rijvers Festival (10, 11 en 12 augustus) heeft De Kreuners als mega-klepper op de affiche. De legendarische Vlaamse pop- en rockgroep komt op zondag 12 augustus naar Zomergem om er zijn allergrootste hits ‘Ik wil je’, ‘Zo jong’, ‘Verliefd op Chris Lomme’... te spelen.

“Super dat we naar Zomergem komen. Het dak gaat eraf”, belooft Walter Grootaers nu al aan vriend en medeorganisator Nicholas Lataire.
Misschien merkte je het een paar maanden geleden op: toen verschenen aan verschillende bruggen in het Meetjesland plots grote spandoeken met daarop ‘Ik wil je’. Dat was onder meer het geval aan de Bierstalbrug, op de weg tussen Zomergem en Lovendegem, langs het kanaal. Een huwelijksaanzoek? Een ultieme poging om een nieuwe collega in dienst te nemen? Toch niet. “Het was onze ludieke manier om onze nieuwste klepper De Kreuners aan te kondigen”, verklapt Frederik Verhasselt van Rijvers.
Naast onder meer Gers Pardoel, Lil’ Kleine en Niels Destadsbader zijn er nog veel meer topnamen tijdens Rijvers Festival. Met hun unieke ‘En Opnieuw-Tour’ doen De Kreuners – ruim vijf jaar na hun afscheidsoptreden in het Sportpaleis –  deze zomer voor het eerst een aantal festivals in Vlaanderen aan. Ook Zomergem dus, en daar zijn de organisatoren toch wel trots op.
Ook de Kreuners zélf zien Rijvers helemaal zitten.
“We doen verschillende festivals aan en vinden het top dat we ook Rijvers Festival aan onze lijst kunnen toevoegen”, zegt Kreuners-legende Walter Grootaers. “We spelen onze allergrootste, legendarische meezingers. Het dak gaat eraf, let op mijn woorden”

(PDB)