De jonge Eeklonaar Kristof Vermeulen verwierf afgelopen weekend de titel van Algemeen Belgisch Kampioen karate. Na een goede prestatie op het Vlaams kampioenschap in oktober mocht karateclub Goshinkai Eeklo twee kampers afvaardigen naar het Belgisch Kampioenschap in Luik. Deelnemen aan Belgisch kampioenschap karate is enkel mogelijk als de kamper zich plaatst bij de eerste acht van Vlaanderen. Het Belgisch Kampioenschap is dus een duel tussen de beste acht van Wallonië en de acht beste kampers uit Vlaanderen. Karatecompetitie bestaat uit twee onderdelen namelijk kata, het stijlgevecht en kumite, het gedeelte waarin kampers tegen elkaar vechten. De jongste van de kampers die Goshinkai Eeklo mocht sturen, was Tom Vercuysse. Hij mocht deelnemen aan het onderdeel kumite, maar werd na één ronde uitgeschakeld.

Door een 2de plaats kumite en 5de plaats kata op het Vlaams kampioenschap werd Kristof Vermeulen geselecteerd voor zowel kata en kumite op het Belgisch kampioenschap. Hij won de eerste ronde met enige moeite. De tweede ronde ging iets vlotter en zo plaatste Kristof zich voor zijn eerste Belgische kata finale ooit. Het resultaat: een vierde plaats.
Later op de dag ging kumite, het vrije gevecht, van start. De eerste ronde werd na een dertigtal seconden gewonnen met 2-0 door Kristof, net zoals de tweede ronde. In de halve finale ging het iets moeizamer. Na twee minuten kampen werden er verlengingen gehouden. Daarin scoorde Kristof 1-0 en was hij zijn tegenstander op een tactische en sublieme wijze te snel af zodat hij zich plaatste voor de finale.
Hij mocht strijden voor de Belgische titel. Deze finale was een slopend en tactisch gevecht. De golden goal werd na twee verlengingen realiteit. Wie het eerste punt scoorde werd de Belgische kampioen in kumite. In de laatste 10 seconden verschalkte Kristof zijn tegenstander met een sublieme cirkelende trap op het aangezicht. Dit was voldoende voor de gouden medaille. De persoon die het best presteert in zowel kumite als kata mag de JKA Belgium S. Miyazaki Cup beker in ontvangst nemen.
Dankzij zijn vierde plaats kata en Belgische titel kumite werd Kristof winnaar van deze titel. Het seizoen zit er zeker nog niet op want eind november mag hij ook deelnemen aan het Europees Kampioenschap in Oostenrijk.