Het provinciaal domein Het Leen is recent een uitkijktoren van 21 meter hoog rijker. ‘s Avonds en ‘s nachts is de toren feeëriek verlicht.

Van daarop heb je een prachtig zicht op de natuurparel, die deels op het grondgebied van Eeklo en deels van Zomergem ligt. De toren kaderde in de ombouw van het oude Heemmuseum en het Bosinfocentrum. De provincie investeerde één miljoen euro in de uitbouw van deze natuurparel. De toren is overdag of ’s avonds te bezoeken.
Elk jaar komen een kleine 25.000 bezoekers naar het Bosinfocentrum. Dat zijn vaak scholen, maar ook individuele bezoekers. Dit is slechts een fractie van de duizenden mensen die in de natuur van Het Leen komen wandelen, lopen, fietsen, vissen of kamperen. In het arboretum, zijn 7.000 planten te bewonderen.
De uitkijktoren van 21 meter hoog is meteen de hoogst mogelijke toren die kon vergund worden. Van op de toren zal je een prachtig zicht op het natuurdomein (262 hectare), en op een groot deel van het Meetjesland.  KVDV Technics, een bedrijf uit Ertvelde, stond in voor de spectaculaire verlichting.  

(PDB)