De kinderen van de vrije basisschool De Springplank in Bentille waren er getuige van. Drie van de twaalf leerkrachten stapten in het huwelijksbootje, midden op de speelplaats. Om te oefenen weliswaar, want de echte plechtigheden worden in de loop van de grote vakantie nog eens overgedaan.
'Toch was het een leuke middag' vertellen de twee juffen, samen met de meester. Wendy Boelens, Vicky Vanhyfte en Olivier Verwilst geven in de loop van de komende weken het jawoord aan hun respectievelijke partners. 'We waren heel verrast met wat zich hier vanmiddag afspeelde' vertellen ze. 'We hadden al lang in de gaten dat er iets werd voorbereid, maar dat we onze eigen trouwdag al eens mochten oefenen, dat hadden we toch niet verwacht.'

RODE LOPER
Het begon allemaal rond een uur of twee. 'We hebben de rode loper uitgerold', vertelt schooldirecteur Ivan Maeyens.
'Geeft altijd een feestelijk tintje. De feestleerkrachten moesten dan op een podium plaatsnemen, waarna de plechtigheden van start gingen. We hebben het zo echt mogelijk willen maken. Met alles er op en er aan.'
Alle 151 schoolkinderen waren er getuige van hoe hun leerkrachten elkaar het jawoord gaven. Om alles heel feestelijk te maken werden witte ballonnen opgelaten. 'We hebben er een wens aangehangen' vertellen de kinderen.
'Op het kaartje staan de adressen van onze juffen en meester. We hopen dat de kaartjes door de vinders teruggestuurd worden. Dat zou pas echt leuk zijn.' Na de plechtigheden werd er gedanst en kon de receptie van start gaan. Meester Olivier, pas één jaar in Bentille maar voorheen meester in Sint-Margriete huwt op 27 juni in het West-Vlaamse Vijvenkapelle. Juffrouw Vicky stapt op 4 juli in het huwelijksbootje in Sint-Laureins. Juffrouw Wendy wacht nog tot 8 augustus om zich aan Robby Van Vooren te binden. Ook wij wens de drie koppels alle geluk toe in de huwelijkse staat. (LK)