• Waarschoot

Op de Oost-Vlaamse balsportenapotheose van de Stichting Vlaamse Schoolsport waren de lagere scholen uit onze regio ditmaal slechts karig vertegenwoordigd. Zo had De Wegel in het minihandbal wel de regionale schiftingen in drie categorieën beheerst maar deze Eeklose vaandeldragers schitterden in Zwijnaarde desondanks door hun afwezigheid. De Lieve Waarschoot was in netbal zelfs door twee teams vertegenwoordigd en dat was volgens het begeleidersduo Veronique Lacayse-Gerolf De Backer niet zo evident: ' Wij domineerden echter zowel de plaatselijke schifting als de halve finales maar hier op de apotheose braken we zoals gevreesd weinig potten. Ons meisjesteam van het zesde leerjaar won enkel tegen de latere eindwinnaressen uit Melsele met 29-20 en finishte zo op de vierde plek. De jongens uit het vijfde leerjaar pakten nipt naast een 'eerredder' want door een 10-14 verlies tegen de buren uit Assenede moesten ze aan Het Ooievaarsnest de zesde plaats laten.'
In het voetbal (4 tegen 4) voor derde leerjaar veroverden zowel de meisjes van Sint-Jan-in- Eremo als de jongens van Sint-Martinus Zomergem via twee draws een knappe vierde plaats.
Enkel VB Lembeke kon zich in tussen-vier-vuren maximaal doorzetten. De meisjes van het vierde leerjaar wonnen er hun schiftingsreeks maar verloren nipt de kruisfinale met 4-5 tegen Denderbelle. Het jongensteam bleek nog succesrijker want in de slotmatch veroverde men de andere poulewinnaar uit Lochristi met liefst 0-9 cijfers zodat de SVS-beker in triomf mocht rondgedragen worden. (Dirk Daelemans)