Binnenkort, in de loop van de maand april, pakt Lotus Bakeries uit met een nagelnieuwe lekkernij. ‘Gevulde Speculoos’ wordt in Lembeke geproduceerd en zal in eerste instantie in België, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten op de markt worden gebracht. CEO Jan Boone rekent op een productie van 1.500 ton in het eerste jaar.  Later volgt de mondiale verspreiding van het nieuwe koekje.

‘Gevulde Speculoos’ zijn twee kleine ronde speculooskoekjes, zeer atypisch van vorm dus, met een vulling van chocolade, vanillecrème of speculoospasta.
“Het is een koekje waar we heel wat jaren over nagedacht hebben” zegt CEO Jan Boone.  “Onze Lembeekse speculoos heeft sinds mensenheugenis een typische rechthoekige vorm. Met het nieuwe product wordt hier voor het eerst van afgeweken.  Het nieuwe koekje, dat in rolletjes in de winkels zal liggen, wordt aanvankelijk enkel in onze grootste speculoos markten gezet. In de loop van 2020 wordt een speciale lijn opgestart waarna we het koekje ook in de rest van de wereld gaan verspreiden.” De volledige productie zal in Lembeke gebeuren.

(LK)