• Sint-Laureins
06/11/2022

De vooravond van de herdenking van de wapenstilstand staat in Sint-Lauriens al enkele jaren synoniem voor muziek in de keet. Dit jaar is het niet anders. Het muziekfestival Sente Music viert haar eerste lustrum. “Een festivalletje dat we graag organiseren” klinkt het.
“Ooit wilden we iets met muziek doen tijdens het kermisweekend” vertelt Jan Roets, samen met Geert Ryckebusch, Marijke Steyaert en Geert Wille, uitvinder van het gebeuren. “Jaren lang stak het idee in de koelkast tot het er zes jaar geleden plots werd uitgehaald. Omdat de kalender toen al meer dan gevuld was, verdween het idee. Plots, zo’n zestal jaar geleden, kregen we het lumineuze idee om Sente Music te organiseren op 10 november. De avond voor een feestdag. Ideaal, want op 11 november moet niemand gaan werken.” Zes jaar en vier edities verder, is het festival niet meer weg te denken in het Sentse uitgangsleven.
“Dit jaar zijn we te gast in de zaal achter Café Sente” blikt het viertal vooruit. “Eerst is er de traditionele receptie voor wie ons steunt. Daarna, om 21 uur, pakken we uit met een optreden van Luiz. Later komt Tante Carla, een Gentse coverband waarin Sentse Karen Fabry het beste van zichzelf geeft. De avond wordt afgesloten door DJ Eric.” De toegang is helemaal gratis.
(LK)