Deze unieke familiehappening is alweer toe aan zijn dertiende editie. Ook dit jaar kan er weer naar hartenlust gewandeld, gefietst, geproefd en geskeelerd worden. Nadien kan je in het horecadorp in het Sint-Annapark terecht aan diverse stands voor het belangrijkste deel van de dag: ‘Proeven’!

 

Op de academisch zitting van aanstaande zondag in de tuin van huis Wallyn zijn Fredy Tanghe, de burgemeester van Knesselare, Steven Van Belleghem, professor aan de Vlerick Management School en Eric Vercruysse, in het verleden het gezicht van ‘t Bazarke in de Noordstraat, als gastsprekers uitgenodigd. De wandeltochten van 10, 15 en 25 kilometer (vertrek tussen 7 en 16 uur)  starten in het Sint-Annapark en gaan richting Knesselare. Voor jonge gezinnen, rolstoelgebruikers en minder mobiele personen start er om 14.30 uur een wandeling van zes kilometer door Maldegem . Ook de fietsers en skeelers trekken aanstaande zondag richting Knesselare. Dit jaar wordt ook Adegem in de fietsroute opgenomen. Er is een controlepost op de Kruipuit. Wie voor het fietsen wandelen, skeeleren of mountainbiken op voorhand inschrijft betaalt 2,50 euro, op de dag zelf betaal je 50 cent meer. Wie zich vooraf wil inschrijven kan zich wenden tot Toerisme Maldegem op 050-72-86-22. Uiteraard kan je ook de dag zelf inschrijven in het Sint-Annapark.

Raf van Brussel

In het horecadorp is er heel de dag door animatie voorzien: Zeepbellencompagnie, de typetjes van Monkey Business, het muzikaal duo Amaretto en Leuke gezichtjes van Els en Martin. Ook muzikaal scheert ‘Maldegem wandelt, fietst, proeft en swingt’ weer hoge toppen. Om 15.30 uur beklimt Yves Seghers de bühne. Daarna volgen Nic Caan, Sam Gooris, Nut en Vermaak en Triple Malted. Om 22 uur sluit Raf van Brussel dit unieke Maldegemse evenement af. (Michel Wijne)