• Maldegem

Van 15 tot en met 22 september zetten ze in Maldegem de bloemetjes buiten tijdens de jaarlijkse kermis. Een hele week lang valt er van alles te beleven voor jong en oud.


“Op vrijdag 15 september wordt de kermis om 18u ter hoogte van het gemeentehuis officieel geopend in aanwezigheid van de Maldegemse reuzen Keizer Frank I en Pol Den Artiest”, zegt Kris Wille van het Comité voor Initiatief. “Er staat die avond ook een uit- en avondmarkt en een streekbierenavond op het programma.” Vlak na de officiële opening van de kermis wordt in het gemeentehuis de “expo ’t Liefken voor altijd” en de fototentoonstelling ‘Lijnen’ geopend, en in Huis Wallyn ook werk van afgestudeerden van de kunstacademie. Zaterdag om 20u wordt ter hoogte van de bib de film ‘The sleeping Giant’ vertoond en om 21u gaat  de Parkfuif van start.
Een van de nieuwigheden op Maldegem Kermis 2017 is de ‘Reuzenparade’ op zondagnamiddag vanaf 15u., muzikaal opgeluisterd door fanfare Nut en Vermaak. Ook op  zondag is het centrum het decor voor de 5de editie van ‘Start your engine@Maldegem’.
“Dit jaar start onze rondrit van 70km aan café ’t Voske. Na een verrassingsstop gaat het richting cc Den Hoogen Pad voor een culinaire barbecue. Op de valreep inschrijven kan op het nummer 0486 345 617”, klinkt het bij de organisatoren. “Vanaf 14u 30 zijn de 150 oldtimers te bewonderen in het centrum..”
Op maandag 18/9 kan je naar ‘Kermis à volonté’: voor 15 euro kan je dan van 16 tot 21u bij de deelnemende foorkramers onbeperkt van de kermis genieten. Verder de koers op woensdag 20/9 (15u) en diverse kermiskaartingen. Op vrijdag 22/9 wordt de Kermis afgesloten met een grandioos vuurwerk. De dames van Jevo Volleybal baten die avond in het Sint-Annapark een heuse pop-upbar uit. Het volledige kermisprogramma vind je terug op www.maldegem.be/maldegem-kermis.


(Michel Wijne)