• Maldegem

Met een gezonde portie chauvinisme stelde het gemeentebestuur onlangs zijn nieuwe huisstijl voor. Een herkenbaar en hedendaags logo vormt het nieuwe uithangbord van Maldegem. ‘Het vorige Maldegem Leeft-logo met de rood-gele balk en het wapenschild was na zo’n twaalf jaar aan vervanging toe’, vertelt Tim Coppens van Communicatie Maldegem.

‘De laatste twaalf jaar is de gemeente immers sterk veranderd: het gemeentehuis werd gerenoveerd, er kwam een deel nieuwbouw bij, het centrum van Donk werd aangepakt, in de leefkernen kwamen er nieuwe wijken en pleinen, er werden speelterreinen ontwikkeld, de zorgdiensten werden uitgebreid, er kwam een nieuwe sporthal en binnenkort wordt er aan de kunstacademie in de Mevrouw Courtmanslaan een nieuwe polyvalente ruimte gebouwd. Onze nieuwe huisstijl vat en promoot die dynamiek’, aldus Tim Coppens.

'Het nieuwe logo maakt duidelijk waar Maldegem voor staat: een sterk verenigingsleven, trouwe inwoners met een hart voor de gemeente, heel wat ondernemingen, gevarieerde natuur en zoveel meer. Verschillende elementen van de huisstijl verwijzen naar die troeven en naar de geschiedenis van Maldegem. De rode hartvorm verwijst naar trouw en warmte voor de gemeente, de lijnen zijn een knipoog naar de vele activiteiten en het oog en de snavel duiden op de merlaan.’ De nieuwe huisstijl van Maldegem werd ontwikkeld door Jos Notteboom. ‘Het was bijna een erezaak om die opdracht te kunnen uitvoeren. Ik wou dat het absoluut goed was. Ik ken Maldegem best goed. En al vrij snel voelde ik dat het gemeentebestuur als een team achter de vernieuwing stond. Door die steun was er heel wat mogelijk’, aldus Jos Notteboom. (Michel Wijne)