• Maldegem
21/01/2019

Dé herkansing voor het WK
Op woensdag 6 februari is het Sint-Annapark vanaf 11 uur het decor voor de dertiende editie van de Parkcross, die sinds 2017 deel uitmaakt van de Brico Cross-competitie. Jaarlijks lokt dit prachtige sportevenement maar liefst 5000 cyclocrossliefhebbers naar Maldegem.
De Parkcross is ook altijd een beetje Vlaamse kermis. Zo trekken heel wat bedrijven die dag met hun medewerkers richting Sint-Annapark voor een mooi dagje onvervalst cyclocrossplezier. Bovendien kan de organisatie dit jaar opnieuw rekenen op de hoofdsponsor “Ondernemers met een hart voor de cross”. Deze verzameling van diverse Maldegemse ondernemers geeft de organisatie een financieel duwtje in de rug om zo de toprenners naar Maldegem te halen. Al heel wat veldrijders bevestigden hun deelname. Bij de heren zijn Wout van Aert, Mathieu van der Poel, David van der Poel, Michaël Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Tom Meeusen, Lars van der Haar, Eli Iserbyt, Diether Sweeck, Dario Tielen en Nick Van de Kerckhove van de partij. Ook bij de dames is er weer een mooi deelnemersveld. Sanne Cant, Annemarie Worst, Alice Arzuffi, Laura Verdonschot, Denise Betsema, Katherine Compton en Ellen Van Loy lieten al weten in Maldegem van start te zullen gaan.
De Parkcross is traditiegetrouw de eerst cyclocross na het WK en daardoor de enige echte herkansing. Om dit mooie sportevenement nog aantrekkelijker te maken, werden er dit jaar enkele kleine veranderingen doorgevoerd. Zo staat het podium op een andere plaats en werd het parcours licht gewijzigd. Met mooie natuurlijke hindernissen, aangevuld met zandstrook, wasbord, brug en balkjes, oogt het parcours ook dit jaar weer heel aantrekkelijk.

Tickets en VIP-arrangementen
Je kan zowel online via www.parkcrossmaldegem.be of bij de plaatselijke verkooppunten tickets aankopen. Bij de voorverkooppunten worden enkel gewone tickets verkocht. In voorverkoop (t.e.m. 5 februari) kosten kaarten 10 euro en aan de kassa 12 euro. Kinderen t.e.m. 12 jaar mogen gratis binnen. Mensen met een beperking en hun begeleider betalen 5 euro per persoon. Houders van de UITPAS Meetjesland met kansentarief kunnen een toegangsticket aanschaffen tegen 2,50 i.p.v. 10 euro.
Zin om de Brico Parkcross als VIP te beleven? Ook dat is dit jaar weer mogelijk. Met ‘Parkcrosscafé’ (75 euro) en ‘Winterbuffet’ bij Huyze De Baere (175 euro) werkten de organisatoren ook deze keer weer twee mooie VIP-formules uit. Kaarten voor het Parkcrosscafé kunnen online besteld worden op www.parkcrossmaldegem.be en bij de financiële dienst van de gemeente Maldegem. Kaarten voor het Winterbuffet kunnen enkel bij de financiële dienst besteld worden. Ook dit jaar wordt de Brico Parkcross live uitgezonden op VTM.

Michel Wijne