Op woensdag 6 februari zakken de beste veldrijders van het land weer af naar Maldegem voor de zevende editie van de Parkcross. Supervedetten als Klaas Vantornout (kersvers Belgisch kampioen), Niels Albert (wereldkampioen in 2012), Sven Nys (Belgisch kampioen 2012), Kevin Pauwels (altijd in de voorlinie) en Sven Vanthourenhout (winnaar Parkcross in 2012) bevestigden al hun deelname.Het Sint-Annapark is het terrein bij uitstek voor deze A-cyclocross die algemeen gezien wordt als dé herkansing van het wereldkampioenschap. ‘’s Middags starten we met de Masters B&C en om 13 uur gaan de Masters A en de amateurs van start’, vertelt Raf Van de Velde, voorzitter van de Maldegemse Wielercel. ‘Om drie uur wordt dan de start gegeven voor de A-crossers en de -23-jarigen.’ Zoals ieder jaar wordt de Parkcross weer een groots sportief evenement. Elke keer zakken er dan zo’n 6 à 8000 fans van de veldrijsport af naar het Maldegemse Sint-Annapark.
Twee extra bruggen over de Ede

Parcoursverantwoordelijke Ronny De Meyere en zijn vrijwilligers sleutelden dit jaar wat aan het parcours. ‘We zorgden voor een vernieuwd en attractief parcours’, aldus Ronny De Meyere. ‘Zo komen er twee extra bruggen van drie meter breed over de Ede te liggen en komen de veldrijders niet meer uit het park.’ Dit jaar gingen de organisatoren van de Parkcross in zee met een nieuwe drankensponsor. Zo drinken de toeschouwers dit jaar geen Augustijn maar een pintje Jupiler of wat anders uit het aanbod van Inbev. ‘We hebben 5 crossen heel goed kunnen samenwerken met Augustijn en zijn de brouwerij daar heel dankbaar voor’, klinkt het bij de organisatoren. De nieuwe hoofdsponsor is De Bree Cleaning & Recycling. Om de vips dit jaar nog beter te verwennen wordt de vip-tent (met terras) opgesteld langs het parcours in het Sint-Annapark. ‘Op die manier zitten de vips gezellig centraal en wordt iedereen nauw bij de cross betrokken’, vertelt verantwoordelijke voor de catering, Anthony De Baets die samen met sponsor Breydel een mooi culinair programma uitwerkte. Vip-tickets zijn nog tot en met 31 januari te verkrijgen bij Hans Bert. Je kan bellen naar 0473 29 25 12 of mailen naar hans.bert@telenet.be.

 

Kidsparkcross

 

‘Het leuke is dat we dit jaar ook jong talent van eigen bodem mogen verwelkomen’, aldus Kristine Moens, diensthoofd van de Maldegemse sportdienst. ‘Zo komen de Maldegemse nieuwelingen Alessio Dhoore en Louis Overmeire op 6 februari crossen in Maldegem.’ Op 7 en 8 februari vindt in het Sint-Annapark de Kidsparkcross plaats. ‘Op donderdagnamiddag 7 februari bijten de kinderen van het derde leerjaar de spits af, vrijdagvoormiddag is het de beurt aan de leerlingen van het vierde jaar en afsluiten doen we met de oudste deelnemers, die van het vijfde leerjaar. In totaal zullen er een 450-tal kinderen deelnemen aan de Kidsparkcross’, besluit Kristine Moens.

(Michel Wijne)