In de anders zo kalme Oude Gentweg werd woensdag in het voormalig pand van Van Hecke Tabak, nu in handen van een nieuwe eigenaar, een cannabisplantage opgerold.

‘Twee personen, een 40-jarige Belgische vrouw en een 41-jarige Nederlandse man, beiden uit Eeklo werden hierbij gearresteerd’, vertelt korpschef Yasmine Vanavermaete. De Maldegemse politie werd vorige week al getipt over de locatie van de cannabisplantage. Buren roken letterlijk en figuurlijk onraad en waarschuwden de politie. ‘We hebben het pand dan een tijdje in de gaten gehouden om informatie te verzamelen en woensdag zijn we dan overgegaan tot de arrestatie. In totaal werd 30 kilogram aan pas geoogste cannabis in beslag genomen en vernietigd. Na verhoor van beiden werd de man voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden.’

‘Woensdagmorgen rond tien uur kwam de politie hier aan en viel ze binnen in het pand’, vertelt Daniel Vandenfonteyne die op nummer 5B woont, vlak naast de cannabisplantage die op nummer 5C in de Oude Gentweg zat. ‘Ze zijn dan tot rond het middaguur gebleven.’ Daniel Vandenfonteyne had ooit een kort gesprek met de huurder van het drugspand. ‘Zelf heb ik nooit iets opgemerkt maar ooit vertelde hij me dat hij in oud oorlogsmateriaal deed. In het bureautje naast het gebouw kon je wat legerhelmen zien staan. Hij vertelde me ook dat iemand tegen hem had gezegd dat het pand een mooie locatie was voor een winkel. Hij zei dan dat het niet nodig was om er een winkel van te maken, want dat zijn zaken al goed genoeg gingen. Nu kan ik begrijpen dat zijn zaken goed gingen!?(lacht)’. (Michel Wijne)