• Maldegem

Normaal zorgt Toschawy (Indiaanse naam) De Neve uit Maldegem al jaren voor stipt luchthavenvervoer. Samen met vader Jurgen is hun firma Denelato daarvoor in de omtrek weids bekend. Reizigers uit de streek naar de vlieghaven brengen en weer afhalen bij hun thuiskomst is hun fulltime beroep.

Maar nu zowat alle luchtverkeer wegens de Coronacrisis is stilgevallen, viel ook hun business plat. Een kleine ramp voor zelfstandigen die plots zonder inkomen vallen maar daar geen compensatiepremie kunnen voor krijgen…
Zoon De Neve vond er echter iets op en hij hoopt dat zijn idee daardoor voor weer wat activiteit kan zorgen. Net nu B.Post voor bedrijven een crisistoeslag voor pakjesbezorging aanrekent, rijdt Toschawy rond met allerlei dringende documenten tussen personeel in thuiszittende lockdown.

Heen en terug
Veel mensen zitten verplicht van thuis uit te werken. Hun bewegingsvrijheid is beperkt. Behalve naar de apotheker, de dokter, het warenhuis, naar het werk of een tochtje in de omtrek is niet veel méér toegelaten. Maar dan komen alras praktische problemen de kop opsteken. Hoe kan ik een document, bijvoorbeeld een huur-, bank- of andere contract, dat dringend moet ondertekend worden, tot bij mijn collega of baas krijgen, en nadien onmiddellijk terug bij mij ? Hoe kan ik een beetje cash geld bij mijn dochter laten toekomen die tijdelijk met een financieel probleem zit? Of ik ben (licht) gehandicapt en heb niemand die mijn boodschappen kan halen en naar huis brengen. Het moet altijd wel vallen onder essentiële verplaatsingen, meestal in dit geval gewoon dringende.

Trafiek
Toschawy heeft een vergunning (zonder meter of taxibordje op het dak) voor dit soort vervoer en hoopt al dit soort problemen voor u te kunnen oplossen. Nu reeds hebben enkele firma’s via deze weg al een handige trafiek opgezet tussen hun personeelsleden die hun huis niet uit mogen. Onze taximan rijdt het Meetjesland (of Vlaanderen) rond met papieren, poststukken, briefwisseling, contracten, kleine pakjes, enz. Allemaal “dringende” zakelijke en persoonlijke documenten die anders niet tijdig hun bestemmeling kunnen bereiken. En hij blijft op de nodige afstand bij de overhandiging ervan. De klassieke weg met een aangetekende zending via B.Post is niet alleen lang onderweg maar zou ook de bestemmeling verplichten langs dezelfde weg te moeten antwoorden. Via Denelato komt de zending gehandtekend automatisch terug bij de afzender. Soms mogelijk binnen het uur..
Omdat hij al een aantal vaste klanten heeft laat dit Toschawy toe een ronde te doen op vaste dagen, zodat hij éénmaal per week ook boodschappen kan meebrengen, die hij onderweg in het warenhuis ophaalt voor zijn gehandicapte klant. Ook vader Jurgen springt bij. De firma heeft immers drie wagens die in normale omstandigheden voor luchthavenvervoer moeten zorgen. 
De firma is bereikbaar op twee gsm-nummers: 0494/46.32.45 (Jurgen) en 0497/23.99.68 (Toschawy). In deze Corona-tijden hanteert Denelato lagere tarieven die op verzoek en op maat opvraagbaar zijn.

(PDB)