Er zijn mensen die geruisloos vooruitkomen in het leven. Zonder veel poeha, met weinig woorden, maar des te meer stille daden.Guy Rys (in Maldegem uitgesproken als doffe 'ruz ') is er zo een. Wij hebben hem gekend, toen hij 25 jaar geleden een kleine garage begon in de Krommewege. Hij was net 22 geworden en had al wat ervaring opgedaan bij garagisten in Maldegem.
Net geen 10 jaar later bouwde hij langs de Handelskilometer, rechtover Eurokitchen, een splinternieuwe toonzaal, annex garage/carrosserie, op een 2000 m2 grond. Hij lanceerde er als concessiehouder voor Maldegem het merk Nissan en werd er al vlug door iedereen mee verbonden. Het Japanse merk was toen nog in volle opgang en daar kon Guy (47) ruim van profiteren om zijn zelfstandige droom uit te bouwen.
Samen met zijn echtgenote Christa (46) werd er lange jaren zonder veel personeel hard gewerkt, ook op zaterdag en zelfs veel op zondag. Want ze hadden het niet gemakkelijk. De concurrentie was hard, de dagen kort. Vakanties werden overgeslagen... Dank zij enkele merksuccessen zoals met de 'Micra' toen, en vooral nu met de crossover-hype
van de 'Qashqai' kon het echtpaar Rys zich doorzetten. Ze stonden niet stil. Toen zich de gelegenheid voordeed om van buren nog grond bij te kopen, deden ze dat. Momenteel strekt hun domein zich uit over meer dan 5.000 m2.

 

Nieuwe showroom en carrosserie
En die oppervlakte werd al vlug goed benut.
In 2005 werd naast de oorspronkelijke showroom aan de Koning Leopoldlaan een tweede als annex bijgezet. Naar de laatste moderne trend: hoog glas, veel licht, brede ruime etalages.
En toen ook de achterliggende garage/werkplaats stilaan te klein werd, bouwden Guy en Christa begin dit jaar een nieuwe aparte carrosserie achteraan. Zo kwam er plaats extra vrij voor ondertussen 5 'bruggen, en verhoogde de servicecapaciteit voor de 2 techniekers ( Kilian en Gillian)met 20 %. Ondertussen was het met de extra plaatsruimte ook aangenamer werken voor Sofie in het magazijn en Saskia die de boekhouding en administratie verzorgt.

Mitsubishi komt erbij
En alhoewel Guy en Christa (nog) niet echt opvolgers zien in hun dochter (23 - studeert communicatiewetenschappen) en zoon (21- sportmanagement), toch heeft hun ongebreidelde ambitie weer geen neen kunnen zeggen tegen een nieuw aangeboden uitdaging. Verleden jaar kwam het in Maldegem dealerloze Mitsubishi vragen of zij officiële dealer van dit (eveneens Japanse) merk wilden worden? En ook deze opportuniteit werd aangenomen, zodat in 2010 nu meteen 3 items te vieren zijn: het 25-jarig bestaan, een nieuwe carrosserie en een nieuw (tweede) merk.

Klantenweekend met frietjes
Geen receptie dit keer, maar een klantenvriendelijk weekend op zaterdag 26 en zondag 27 juni a.s. met het klassieke drankje en de originele vervanging van het hapje door 'frietjes à volonté' voor de bezoekers. Zonder de speciale verjaardagscondities te vergeten op zowel het gamma Nissan als Mitsubishi.

Natuurlijk kunnen de liefhebbers daar dan al volop in contact gebracht worden met de aanstaande Nissan Pixo (nog kleiner dan de Micra) en de voor september verwachtte en veel besproken Juke (compacter dan de Qashqai). Of bij Mitsubishi de Outlander Jeep en de nieuwe ASX, de langverwachte meer compacte cross-over van dit Japanse merk.

Garage Rys verwacht u:
Kon. Leopoldlaan, Maldegem Tel 050/71 61 78
info@garagerys.be