• Maldegem

Annick Roels (53) uit Maldegem doet al van haar 16de de markten als demonstratrice met verzorgingsproducten. Door de lockdown is ook zij al 2 maanden werkloos en mist niet alleen haar inkomen, maar vooral ook het contact met haar collega’s en de sfeer op de markt. 

Zij is niet het type dat er werkloos blijft bij zitten. Zij kwam op een origineel idee dat na 1 week al een overweldigend succes werd.
Zij stak een Facebook pagina in elkaar waar vooreerst haar eigen artikelen in de picture werden gezet. Zij vulde de pagina verder aan met artikelen van bevriende collega-demonstreerders. De bedoeling van het geheel is dat mensen in lockdown artikelen van standwerkers kunnen bestellen en thuis laten afleveren. Want veel producten die de mensen al jaren kopen op  de markt zijn niet verkrijgbaar in de winkel. 
Annick’s idee groeide onmiddellijk uit tot een soort webwinkel uitsluitend voor marktkramers en hun artikelen. Onder de slogan “jullie kunnen niet naar de markt, dan komt de markt naar u”, plaatsen collega’s ook filmpjes op de site hoe ze de producten moeten gebruiken.
Haar initiatief is op Facebook te vinden onder de benaming “koop op de markt”.  Tientallen marktkramers sprongen mee op de kar en na amper 2 weken had Annick al meer dan 5.000 likes, waaronder ook veel bestellingen.
Operatie geslaagd voor iedereen. Vanuit Nederland kwamen al verzoeken van collega-marktkramers om ook voor hen dergelijke Facebook pagina op te starten.
Graag belonen we dit initiatief van Annick met vermelding van de producten die zijzelf verkoopt van het merk Bella Derme (www.bella-derme.com): Rimpel crème, dag- en nachtcrème,  wimperverlenging met mascara, wenkbrauwen kleurder, lippenstift (die 24 uur blijft), Tanning druppels voor in de dagcrème om naturel bruin te worden zonder vlekken, Tanning spray (water in een spray, verstuiven op het lichaam en na enkele uren naturel bruin).
Kleine verantwoording: de dochter van Annick is secretaresse bij Taptoe…
Graag gedaan dus !

Piet De  Baets