Het Plattelandscentrum zette de afgelopen twaalf maanden het Meetjesland onder de noemer ‘Smaak’ op de kaart.

“Met het eindejaar in zicht willen we een mooi slot aan een prachtig jaar breien. Het Smaakfestival, georganiseerd in Kaprijke, wordt de kers op de taart”, blikt Sven De Wever van het Plattelandscentrum terug.  “Op zondag 15 december staan een hele dag lang, van ontbijt tot dessert de Meetjeslandse producten in de kijken. We beginnen met een heus streekproductenontbijt in taverne Pallieter in de Voorstraat” gaat De Wever verder. “Later op de dag staan met Jurgen Ruysselaere en Broes Tavernier twee topchefs achter de kookpot. Zij bereiden een Meetjeslands driegangenmenu. Gelackeerd buikspek uit Nevele, spitskool uit Bassevelde, gerookte paling uit Watervliet, witloof uit Boekhoute en bezembinderham uit Maldegem. Het wordt allemaal geserveerd in de Vrouwstraat 25 in Angar bij Koen Vanhoecke.” Wie daarnaast nog meer wil te weten komen over Meetjeslandse smaken kan dezelfde dag terecht op de streekproductenmarkt op het Plein in Kaprijke. Standhouders stellen er hun producten voor in een tent op het Plein en in Galerie Stadhuys. “Er zijn zelfs kookworkshops voor kinderen” besluit De Wever. Inschrijven voor het streekproductenontbijt (20 euro/pp) of de gastronomische diners (40 euro/pp) kan via info@plattelandscentrum.be. Bellen kan naar 09-379.78.37 Tavernier kookt vanaf 11 uur. Ruysselaere start om 14.30 uur.

(LK)