• Meetjesland
27/04/2009

ZOMERGEM - Paulien Verhaest start als nieuwe regionaal jeugdconsulente voor het Meetjesland. Zij volgt hierbij Bart Verhelst op die 3 jaar gedreven de Meetjesmantouwtjes in handen had. De regionale jeugddienst Meetjesland neemt afscheid van Meetjesman Bart Verhelst. Bart trok begin dit jaar naar het Plattelandscentrum Meetjesland in Sint-Laureins waar hij een staffunctie inneemt.

Vandaag verwelkomt onze regio een ‘Meetjesmadam’. Paulien Verhaest werkte eerder al voor Lochristi’s jeugdhuis Lodejo en voor JES.

‘De overdracht met Bart is zeer vlot verlopen, waardoor er gezorgd kan worden voor een goede continuïteit van de projecten’, zegt Paulien.

De regionale jeugddienst, een samenwerkingsverband tussen 12 Meetjeslandse gemeenten en de provincie Oost-Vlaanderen is tot nu toe de enige van Vlaanderen! Als projectvereniging dienen de partners driejaarlijks hun deelname aan het samenwerkingsverband te bevestigen.

De Regionale Jeugddienst organiseert jaarlijks een trefdag voor jeugdleiders en de opleiding jeugdadviseurs. Ze biedt borden met leefregels in cartoonvorm aan voor de speelpleintjes en is partner in de Cirque Constance Roadshow. Voor laatstejaarsstudenten is er de schoolverlatergids en scholen maken gebruik van het Meetjesman-fietsvaardigheidparcours. De Weetjesmanzuilen vol handige informatie en tips staan verspreidt over de regio. Dit zijn slechts enkele van de dingen die er zonder de Meetjesman niet zouden zijn!

Paulien zal haar bureau hebben in de regionale jeugddienst in Zomergem en is vanaf heden bereikbaar via onderstaande contactgegevens. De naam Meetjesman wordt gemakkelijkheidhalve behouden.

Meetjesman
Hofbouwstraat 1
Zomergem 9930
09 218 95 55