• Lembeke
30/05/2021

Het is geen rare kronkel van een of andere beleidsmaker. Corona en nu meer bepaald de goede richting waarin de cijfers de jongste dagen en weken evolueren, maken het mogelijk dat de traditionele Lembeekse meikermis zowat half juni kan doorgaan.
“In een wat afgezwakte setting en zonder randactiviteiten van de middenstand” vertelde schepen Yves De Baets tijdens de jongste digitale gemeenteraadszitting. “Een kermis alleen voor kinderen. Enige tijd geleden werden we door de foorkramers zelf opgebeld met de vraag of ze mochten komen. Op basis van de huidige evolutie hebben we hierin toegestemd. Veel randgebeuren erbij zal nog moeilijk zijn. Vermits de versoepelingen op 9 juni zullen ingaan, kan de kermis vanaf zaterdag 12 juni haar opwachting maken.”

Mondmaskerplicht
De attracties worden opgesteld op de parking aan de kerk, zoals steeds het geval is tijdens de meikermis. Er wordt eenrichtingsverkeer voor het verkeer ingevoerd komende van de sporthal richting Gentstraat. De parking aan de sporthal blijft beschikbaar. In de kermiszone zelf gelden de coronaregels, zoals een looprichting, een in- en uitgang, een beperkte capaciteit, een mondmaskerplicht voor +12-jarigen en een consumptieverbod ter plaatse. Alle maatregelen worden ter plekke voldoende geafficheerd.
(SAS)