• Eeklo

Haar roots en haar naam had ze alvast mee. Isabel Thuys (41) heeft begin dit jaar haar naam gegeven aan het bekende Eeklose Vastgoedkantoor ERA Ryckaert in de Boelare dat ze na jarenlang partnership heeft overgenomen en definitief herdoopt in ERA Vastgoed Thuis.

Maar dat lijkt nog maar het begin van wat stilaan een apart succesverhaal moet worden.

Ongeduldig
Isabel is afkomstig uit Waarschoot. Haar ouders zijn zelfstandige bouwondernemers met specialiteit villabouw en promoties. Zij hielp thuis mee bij de administratie en studeerde boekhouding/informatica. Al die tijd droomde zij van een eigen zaak, maar dan eerder in de verkoop van vastgoed als erkende makelaar.
Hiervoor diende zij een bekwaamheidsdiploma te halen via drie jaar avondschool en nog eens twee jaar stage bij een gevestigd immokantoor te doorlopen. In 2011 kwam zij als bediende in dienst bij het Vastgoedkantoor Ryckaert, met een afdeling in Eeklo, Zelzate en Gent.
“Na zes mooie jaren in het kantoor Eeklo groeide mijn ambitie. Ik vond het stilaan tijd om een stap vooruit te gaan. Ik wou al voortdurend mijn eigen visie doordrukken in dit kantoor. Maar ik moest wachten op mijn officieel attest als makelaar, wat in ons vak het BIV- nummer wordt genoemd. Het kon niet rap genoeg gaan. Uiteindelijk, in oktober 2017, was het zover. Ik had ondertussen al vroeger onderhandelingen gevoerd met Eric Ryckaert en zijn zakenpartner Bart Criel, mijn bazen, en we kwamen akkoord dat ik zijn Eeklose kantoor onmiddellijk mocht overnemen met voorlopig nog behoud van de naam Ryckaert. Per 1 januari 2019 mocht ik de naam van het kantoor naar mijn eigen naam (met 1 letter verschil) overzetten. Thuys werd het meer voor de hand liggende ERA Vastgoed “Thuis” en ik kon definitief beginnen met de opbouw van mijn droom en passie.”
Taptoe sprak aldus met een aanstekelijk gedreven en vriendelijk-enthousiaste Isabel !

Rollercoaster
Isabel geloofde onvoorwaardelijk in haar zaak. Ze kocht al in juni 2017 het vastgoed een paar huizen verder in de Boelare, waar tot voor kort Piet Vertriest een Ortho-shop had uitgebaat.
Sinds een paar weken pronkt daar nu het uithangbordje ‘ERA vastgoed Thuis’.
Binnenin het kantoor, gerund door Isabel en twee vrouwelijke medewerksters, heerst een warme en huiselijke sfeer.
“Wij willen een stap verder gaan dan andere collega’s die enkel ‘woningen
verkopen’, legt Isabel uit.
“Onze klanten-eigenaars verkopen niet enkel een hoop bakstenen, maar ook een stuk historiek, een beetje van hun ‘verleden’. Dat maakt van het verkoopproces een emotionele rollercoaster die door ons zo goed mogelijk moet worden opgevangen en begeleid met een luisterend oor”.

Extra voordelen
Maar het kantoor van Isabel biedt uiteraard nog andere voordelen bij de koop of verkoop van een woning.
Isabel: “Om te beginnen is er onze fel gegeerde ‘ERA comfortgarantie’ voor kopers. Deze gratis waarborg dekt de werking van alle mechanische installaties zoals verwarmingsketel en zichtbare leidingen in de aangekochte woning tot twaalf maanden na het ondertekenen van de notariële akte. Daarnaast stelt Vastgoed Thuis ook een verhuiswagen ter beschikking en kan de klant profiteren van een ERA voordeelkaart waarbij de koper korting krijgt op allerlei bouwmaterialen. Een van de redenen waarom ik zo tevreden ben deel uit te maken van de  sterke marketingmachine van het  ERA-netwerk over gans België met 100 kantoren. Een luxe voor klant én makelaar. Meer dan vijf à zesduizend woningen staan op onze gezamenlijke website.”

Teamwork
Het driekoppige damesteam (Isabel, Anja en Marianne) zorgt alvast voor een echt ‘Thuis’- gevoel.
Isabel: “Anja is bijzonder sterk in de verkoop. Ze luistert aandachtig naar wat onze klanten willen en zal hen projecten aanbieden die nauw aanleunen bij wat zij  precies zoeken. Of ze geeft meer uitleg bij wat zij hebben uitgezocht op onze website. Marianne is het eerste aanspreekpunt van ons kantoor en doet een groot deel van de administratie. Ook zij heeft de warme aanpak die wij zeer belangrijk vinden.”
Marianne pikt hierop in en somt op haar beurt de sterke kanten op van Isabel: “Isabel heeft een ongelooflijk groot empathisch inlevingsvermogen. Voor ze begint met de zakelijke kant, wil ze de klanten uitgebreid leren kennen en hen op allerlei manieren informeren en geruststellen. Dat maakt haar uniek.”
Isabel laat tussendoor weten dat ze openstaat voor nieuwe teamleden op de werkvloer: “Wij zoeken iemand die het verkopen in zijn bloed heeft, maar eveneens de specifieke aanpak van ‘Vastgoed Thuis’ kan overbrengen bij klanten.”
Het kantoor is in volle expansie en kan inmiddels al met heuse succesresultaten uitpakken. In 2018 werden 77 panden aan de man gebracht.

Snelheid
Isabel: “Mensen willen snel handelen, wij gaan daar in mee. Een verkoop wordt door ons afgehandeld in gemiddeld 12 weken. Uitzonderlijk eens binnen de week, maar dat zijn uitzonderingen (lacht). Breed adverteren is daarvoor een must. Voor het opstellen van de advertenties doen wij beroep op een professionele fotograaf die wij naar het te verkopen pand sturen. Dit laat ons toe om bij middel van een 3D-scan het huis rondom in 360° te tonen. Als het moet zetten wij zelfs een Drone in voor luchtfoto’s. Schattingen van de eigendom doen wij zo nauwkeurig mogelijk om de juiste adviesprijs te bepalen en lange discussies over de uiteindelijke prijs op te vangen. Ik kan gerust zeggen dat wij meestal in 90-95% van de gevallen de uiteindelijke koopprijs juist hebben ingeschat. Ikzelf maak daar een sport van (lacht). Het pand grondig screenen vooraf is hiervoor een noodzaak. En we kennen vergelijkende marktprijzen door inmiddels jarenlange ervaring. Dat helpt allemaal voor een snel verkoopproces. Hetzelfde geldt trouwens ook voor verhuring, wat we uiteraard óók doen voor onze klanten.”

Piet De Baets