• Eeklo

Ook dit jaar is Eeklo de plaats om je kerst- en eindejaarsaankopen te doen. Geen klassieke kerstmarkt dit jaar. Het organisatiecomité en de stad kozen voor een aangename winkelsfeer en extra meerwaarde voor de handelaars, horeca en bezoekers.

Ondertussen werd de kerstverlichting aangebracht met een aantal leuke kersttaferelen, leuk als decor voor familie-, kids- en voor eindejaarsfoto’s. Op de Markt staat een echte kerstboom van maar liefst 12 meter hoog. Wie een leuke, in Eeklo genomen, kerstfoto doorstuurt naar kerst@eeklo.be maakt kans op een leuke prijs.

Eindejaarstombola
Dit jaar worden winkelgasten extra in de watten gelegd. De handelaars verdelen 60.000 loten en verloten 400 Wiekiebons om 400 mensen gelukkig te maken. Maar dit is nog niet alles. In de eindejaarstombola worden tussen 15 december en 7 januari ook nog eens 8 fietsen en één bakfiets verloot. En het nieuwe reisbureau Galaxy Travel (voorheen Maretours) schenkt een waardebon van 300 € om te verlote in de tombolawedstrijd. Allemaal redenen genoeg om jouw kerst- en eindejaarsaankopen in Eeklo te doen!
Dit alles is mogelijk dankzij een financiële impuls van de stad om het winkelen in Eeklo te promoten maar ook dankzij de vele handelaars die deelnemen aan de acties van de stad.

Animatie tijdens kerstweekend
Het weekend van 22 en 23 december, aan de vooravond van kerst, wordt ongetwijfeld een topweekend voor bezoekers. Op deze dagen zorgen de handelaars voor kraampjes voor hun winkel en zorgen samen met de stad voor sfeer en gezelligheid. Wie langskomt zal her en der in de stad kunnen genieten van straatanimatie. Op zondagmiddag tussen 14 en 15u zijn alle kinderen welkom op de Eeklose Markt om op de foto te gaan met de kerstman.  Kinderen die een kersttekening (verkrijgbaar bij de deelnemende handelaars) kleuren en in de kerstbrievenbus op de Markt deponeren maken kans op een leuk cadeautje. Handelaars die deelnemen aan de eindejaarsactie zijn te herkennen aan de affiche op hun uitstalraam.

Krugercentrum
Tijdens het kerstshoppingsweekend zullen de winkels extra open zijn op zondag 23/12, zoals eveneens de andere centrumstraten. Zaterdag en zondag zal de kerstman aanwezig zijn met tal van leuke animatie en lekkers voor de kids. Glittertattoos zullen aangebracht worden door het Kerstvrouwtje. Elke betalende klant krijgt bovendien een gratis kerstdrankje aangeboden.

(PDB)