Op vier verschillende plaatsen was MNM deze zomer present met Music 'N Mojito, een concept waarbij - de naam zegt het zelf - vette beats en mojito moeten zorgen voor een zomerse dansavond. De Mojito-tour van MNM werd afgesloten in het Maldegemse Sint-Annapark; de eerste duizend bezoekers kregen een gratis mojito.
Al vrij vlug zaten ze vrijdagavond in Maldegem zonder Mojito. Het was zonnig weer en de drankjes gingen vlot naar binnen; de MNM-DJ van dienst merkte op dat ze in Maldegem goed konden drinken. De kwaliteit van de cocktails was niet altijd opperbest, maar dat kon de sfeer niet bederven. Veel mensen van Maldegem waren er, maar ook mensen van ver buiten de gemeente zakten naar Maldegem af om te genieten op Music 'N Mojito.

Communicatieambtenaar Rita Verleye: 'Het is zo dat we eind juli van MNM een telefoontje kregen, ze waren op zoek naar gemeenten waarvan de naam begon met een M voor hun Mojito-tour. We hebben het dan in eerste instantie voorgelegd aan de burgemeester en hij was er een voorstander van. Dan was het er een tijdje rustig rond en toen kregen we vorige week plots een telefoontje van MNM; ze vertelden ons dat Maldegem en Meise in aanmerking kwamen voor de Mojito-tour.'

80 % voor Maldegem, 20 % voor Meise
De gemeentes Maldegem en Meise gingen de strijd met elkaar aan en hadden elk slechts één doel voor ogen: Music 'N Mojito naar hun dorp krijgen. Wat ze ervoor moesten doen? Stemmen op de site van Music 'N Mojito of sms'en. Maldegem stemde massaal en ook op facebook begon de hype te groeien. Rita Verleye: 'Iemand van Demonstrate; het bedrijf dat de commerciële kant van het gebeuren regelde, belde ons op en zij dat Maldegem massaal aan het stemmen was.' Uiteindelijk werd de strijd beslecht met een score van 80 procent voor Maldegem en 20 procent voor Meise. Rita Verleye: 'Mensen uit Maldegem willen ook dat er veel gebeurt!' (MW)