Tiny Van den Bunder, een studente muziektherapie uit Watervliet, vertrekt in juli voor twee maanden richting India waar ze les gaat geven aan weeskinderen Om de trip financieel een beetje haalbaarder te maken organiseert ze op zondag 20 juni aanstaande een benefietconcert in de school van Watervliet. Magda Verminck en Frederick Heirman van het Brussels Jazz-Orchestra zijn de gastartiesten.

Tiny Van den Bunder studeerde 5 jaar aan de academie in Eeklo en speelt vlot piano, klarinet, gitaar, drums en tenor saxofoon. Een straffe muzikale madam dus die haar optreden aankondigt als Topentertainment van de bovenste plank ten voordele van weeskinderen in India. 'We zullen de centjes hard nodig hebben' vertelt de 23-jarige Watervlietse muzikante. 'Ik hoop binnenkort af te studeren aan het Lemmensinstituut in Leuven. Ik volg er de afdeling muziektherapie en het is in dit kader dat mijn reis naar India gepland is. We zitten met zeven leerlingen in de klas en iedereen moet een soort eindwerk afleveren. Voor mij is dat een stage in India geworden in functie van onze lerarenopleiding. Toen ik de verhalen van de medestudenten, die in vorige jaren ook reeds naar India trokken, hoorde wilde ik ook wel eens de stap wagen.' Was de keuze voor Tiny vrij evident, pa en ma Van den Bunder moesten toch wel eerst overtuigd worden van dochters plannen.

Een klus waar de Watervlietse uiteindelijk met brio in slaagde. 'Ik vertrek op 2 juli naar Puducheng in Zuid West India' blikt Tiny vooruit. 'We zullen er twee maand lang blijven. Om de kosten te dekken kunnen we rekenen op een VLIER-UOS-beurs. Die volstaat echter niet om de reis tot een goed einde te brengen. Daarom moeten we zelf ook nog op zoek naar bijkomende financiële middelen. Die hoop ik natuurlijk deels bij elkaar te brengen tijdens het benefietconcert.' De affiche oogt alvast veelbelovend. 'Dat is ze ook' zegt Tiny overtuigd. 'Ik treed voor de gelegenheid op met mijn zus Ellen en enkele medestudenten'. Het concert vindt plaats op zondag 20 juni om 10.30 uur in de gemeenteschool van Watervliet. Kaarten kosten 5 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen.