• Sint-Laureins

Het water tussen Johan Francque, nog tot 31 december schepen in Sint-Laureins, en zijn partij N-VA is heel diep geworden. De man werd bij de jongste verkiezingen als enige voor N-VA verkozen, maar verklaarde eerder nog niet zeker te zijn of hij dit mandaat als N-VA-lid in de oppositie zou opnemen.

Een uitspraak die bij de partijleiding in het verkeerde keelgat is geschoten. “We voelen ons in de rug geschoten” reageert Robert Soberon, eveneens nog N-VA-schepen tot 31 december. “Johan dreigt er mee als onafhankelijke te gaan zetelen als de bestuursverkiezingen niet lopen zoals hij dat wenst. Deze verkiezingen verlopen democratisch en iedereen heeft zich bij de uitslag neer te leggen. De man liet eerder Samen in de steek om bij ons aan te sluiten. Hij heeft heel veel aan de partij te danken. Zonder N-VA was hij er zelfs nooit in geslaagd schepen te worden.”
In de aanloop naar de verkiezingen duurde het bijzonder lang eer de partij Francke als lijsttrekker aanduidde. Maar dat zinde de politieker toen al niet. “Dat wij daar toen al niet echt een goed oog in hadden wordt nu bewaarheid”, aldus Soberon in naam van de overgrote meerderheid van het Sentse N-VA-bestuur. De partij wijst er verder nog op dat zij als één blok achter haar huidige voorzitter Anita Bultinck staan.

(LK)