• Sint-Laureins

Na maanden van stilzwijgen en interne debatten omwille van het lijsttrekkerschap heeft N-VA, coalitiepartner binnen de zetelende Sentse meerderheid, haar kandidaten voorgesteld. 
Bij de vorige verkiezingen behaalden ze twee zetels en kregen hiervoor ook het maximum voor hun deelname aan de coalitie met ‘Samen’: twee schepenzetels!
Huidige schepen Johan Francque trekt nu de lijst en zijn collega-schepen Robert Soberon duwt. Partijvoorzitter Anita Bultynck  en Paul Boelaert zijn met de beide schepenen de enige twee oude getrouwen van zes jaar geleden. Al de overige kandidaten zijn nieuw in het vak. 
Met nog één plaats in te vullen op de lijst en met vier oude getrouwen heeft de partij een pak nieuwe kandidaten om naar de gunst van de kiezer te dingen. Andy De Paepe en Mia Verslys zijn als moeder en zoon een opmerkelijk duo op de lijst. Nog een in het oog springende kandidate is Sabine Foubert, moeder van monnik Giel, op de tiende plaats.  De kandidaten komen voorts uit alle deelgemeenten van groot Sint-Laureins, iets wat bij de vorige verkiezingen niet het geval was. Voorkeuren of voorakkoorden kent de partij naar eigen zeggen niet. Een volstrekte meerderheid van een andere partij voorkomen en dus opnieuw meebesturen is de ultieme doelstelling voor 14 oktober. 
Met de voorstelling van de N-VA-kandidaten kent Sint-Laureins meteen twee van de drie lijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het is voor Sint-Laureins nu enkel nog wachten op de namen van CD&V om alle kandidaten voor 14 oktober aanstaande te kennen. Naar eigen zeggen zou de partij haar lijst op zondag 2 september bekend maken.
(LK/PDB)