Vanaf midden oktober wordt Nicholas Lataire uit Zomergem, momenteel  eindredacteur,  bevorderd tot hoofdredacteur van de nieuwsdienst bij vtm. Een blitzcarrière voor deze 30-jarige vrijgezel uit Zomergem die mensen uit het vak nauwelijks verwondert.

Stef Wauters blijft als hoofdredacteur-presentator mee de algemene lijnen van de nieuwsdienst uitzetten, maar de dagelijkse operationele invulling ervan wordt de verantwoordelijkheid van Nicholas.
Nicholas, die enkele jaren geleden als jong journalist nog stukken schreef voor Taptoe, is nog maar pas 9 maanden  geleden in dienst van VTM benoemd tot eindredacteur van het middagnieuws, enkele maanden later ook van het avondnieuws en wordt nu ineens hoofdredacteur. Een mooie promotie voor onze collega die lange tijd ‘vliegende reporter’ in het Meetjesland was voor Het Nieuwsblad.
Eric Goens, directeur informatie: “Nicholas is de aangewezen man om Het Nieuws verder uit te bouwen. Nicholas heeft een brede ervaring in zowel de schrijvende als de audio-visuele pers: als reportagemaker bij Telefacts, als redactie-chef van De Gentenaar en als journalist en eindredacteur bij Het VTM Nieuws. Dit is een logische volgende stap in zijn journalistieke loopbaan.”
Nicholas Lataire: “Ik kijk er naar uit om samen met de hele redactie Het Nieuws nog sterker te maken. We zijn er van overtuigd dat er nog ruimte is voor verbetering: de komende dagen en maanden zullen we blijven bouwen aan een redactie die elke dag alert, relevant, betrouwbaar en kwaliteitsvol nieuws brengt, en dat op steeds meer platformen: niet alleen op televisie, maar ook op alle krantenwebsites en andere nieuwe media.”
De onderliggende opdracht van Lataire is om het vtm-nieuws zo populair te maken dat zich dat vertaalt in een grotere kijkdichtheid.
Het Nieuws doet het momenteel overigens uitstekend met een gemiddeld marktaandeel van 35%.
We vragen ons nu al af waar en wanneer de volgende (op)stap van Nicholas kan gesitueerd worden ? Hij is niet alleen een uitstekend journalist en spelverdeler, maar heeft ook een universiteitsdiploma van handelsingenieur achter de hand, iets wat hem in de toekomst nog wel eens flink van pas zou kunnen komen.
Piet De Baets