Vorige week werd in Hof ter Vrombaut het nieuwe Meetjeslandse aperitief voorgesteld. Biologisch appelsap van Van Eykeren in Watervliet en jenever Van Hoorebeke uit Eeklo zijn de hoofdingrediënten.

Het aperitiefje werd in elkaar geknutseld door Evert Baute van het Watervlietse restaurant Pandora. De maker wil de negen andere ingrediënten niet aan de grote klok hangen. Pompelmoessap is één van de geheime ingrediënten die ons bij het proeven opviel. Verder smaakt het aperitief fris en heeft het een kruidige toets. Het nieuwe Meetjeslandse Aperitief zal te verkrijgen zijn in de Pandora (Watervliet), Hof ter Vrombaut (Eeklo), Freds café (Sint-Laureins), De Muze (Knesselare), De Cluysenaer (Kluizen), Tijdloos (Sint-Laureins), Kasteel van Wippelgem, Roste Muis (Waterland-Oudeman) en het Stadhuis van Raverschoot (Adegem). (Michel Wijne)